
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, trafik güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atan iki motosiklet sürücüsüne toplam 11 bin 467 lira ceza kesildi. Karabük İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olayın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
1 Mart'ta, Karabük-Safranbolu kara yolunun Kireç Kuyusu mevkisinde motosiklet sürücüleri, akrobatik hareketler yaparak ve uygunsuz şerit değiştirerek trafikte tehlike oluşturmuştu. Bu durum, basında ve sosyal medyada yayımlanan görüntülerle dikkat çekti.
Ekipler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarını inceleyerek sürücüleri hızlı bir şekilde tespit etti. Motosiklet sürücüleri, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince cezalandırıldı.
Ayrıca, yaşı küçük olan sürücülere trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek suçlamasıyla adli işlem başlatıldığı da belirtildi.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 2 motosiklet sürücüsüne 11 bin 467 lira ceza kesildi.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren 2 motosiklet sürücüsüne 11 bin 467 lira ceza kesildi.