DOLAR
42,57 0%
EURO
49,61 0%
ALTIN
5.755,97 0%
BITCOIN
3.861.096,68 0%

Kastamonu ve Amasya'da 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinlikleri

Kastamonu ve Amasya'da düzenlenen 'Filistinli çocuklar için çiz' etkinlikleriyle Gazze'deki soykırıma dikkat çekildi; çocuklar resimlerle ses oldu.

Yayın Tarihi: 04.10.2025 15:11
Güncelleme Tarihi: 04.10.2025 15:26

Kastamonu ve Amasya'da 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinlikleri

Kastamonu ve Amasya'da 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' Etkinlikleri

Kastamonu ve Amasya'da, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla 'Filistinli çocuklar için çiz' etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde çocuklar, Gazze'deki zulmü ve savaşın sonuçlarını anlatan resimler çizerek destek verdi.

Kastamonu

Yetim Vakfı Kastamonu Temsilciliği ile Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte çocuklar, Filistin'de İsrail zulmünü anlatan resimler yaptı.

Yetim Vakfı Kastamonu Temsilcisi Sinem Altıntaş, '7 Ekim itibarıyla Gazze'ye yönelik soykırımın ikinci yılının geride kaldığını' belirtti. Altıntaş, Gazze halkının en az yüzde 3'ünün yaşamını yitirdiğini ve bunun yüzde 70'ten fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğunu söyledi.

Altıntaş, 'Ahlaksız bombardımanlarla yerle bir edilen Gazze, Mayıs 2024'te Refah sınırının, Mart 2025'te de tüm kapıların insani yardım girişlerine kapatılmasıyla açlıktan ölümlerle de yüz yüzedir. Üçte biri çocuklar olmak üzere 500'e yakın kişi açlıktan hayatını kaybetmiştir.

Filistinli çocukların, annelerin ve zulüm altındaki tüm insanların sesi duyurmak için bir araya geldiklerini' ifade ederek Filistin'deki zulmün sona erdirilmesi temennisinde bulundu.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Köksalan, İl Genel Meclisi Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı İdris Güler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Amasya

Yetim Vakfı Amasya Temsilciliği tarafından Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte de İsrail'in Filistin ve Gazze'de uyguladığı katliamlar ve çocuk ölümleri protesto edildi. Vatandaşlar ve çocuklar, Gazze'deki çocuklara ses olmak için resimler çizdi.

Yetim Vakfı Amasya Temsilcisi Yavuz Çintaş, etkinliğin Türkiye genelinde 81 ilde Filistinli çocuklar için gerçekleştirildiğini belirtti. Çintaş, 'Hayalleri çalınan, hayalleri yok edilen Filistinli çocukların sesi olmayı amaçladık' diyerek, 'Tüm Filistinli, tüm Gazzeli yetim yavrularımıza, oradaki tüm mazlumlara Amasya'dan, Yavuz Selim Meydanı'ndan selam gönderiyoruz.' ifadesini kullandı.

Kastamonu'da, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği...

Kastamonu'da, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği gerçekleştirildi.

Kastamonu'da, Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek için "Filistinli çocuklar için çiz" etkinliği...