DOLAR
42,51 -0,08%
EURO
49,52 -0,01%
ALTIN
5.735,14 0,07%
BITCOIN
3.871.532,47 -0,42%

Mersin Silifke'de Orman Yangını: Müdahale Sürüyor, Tahliyeler ve Hasarlar

Mersin'in Silifke ilçesindeki orman yangınına hava ve kara ekipleri müdahale ediyor; 6 mahalle ve 5 mezra tahliye edildi, bazı ev ve ahırlar hasar gördü.

Yayın Tarihi: 14.08.2025 15:54
Güncelleme Tarihi: 14.08.2025 16:39

Mersin Silifke'de Orman Yangını: Müdahale Sürüyor, Tahliyeler ve Hasarlar

Mersin'in Silifke ilçesindeki orman yangınına müdahale sürüyor

Mersin'in Silifke ilçesinde, Balandız ve Kırtıl mahalleleri çevresindeki ormanlık alanda dün başlayan yangına ekiplerin hem havadan hem karadan müdahalesi aralıksız devam ediyor.

Müdahale çalışmaları ve kullanılan araçlar

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri gece boyunca sahada çalıştı. Söndürme uçakları ve helikopterler, sabahın ilk ışıklarıyla yeniden havalandı. Helikopterler, su almak için hem yangın havuzlarını hem de tarımsal üretimde kullanılan havuzları kullandı.

10 helikopter, söndürme uçağı, 122 kara aracı ve 344 personelin yanı sıra Jandarma Komando Taburu ile İlçe Jandarma Komutanlığına ait 210 personel ve 60 araç yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Tahliyeler, ulaşım ve bölgedeki durum

Rüzgârın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle Kırtıl, Balandız, İmamuşağı, Çamlıca, Işıklı ve Akdere mahalleleri ile yerleşim yerlerinin olduğu 5 mezra tedbiren boşaltıldı. Bölgede toplam 6 mahalle ve yerleşim alanlarının tahliye edildiği belirtildi.

Silifke-Gülnar kara yolunun trafiğe kapatılması nedeniyle ulaşım, Silifke-Beşçatal-Gülnar güzergâhından sağlanıyor. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için müdahalesi sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in açıklamaları

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Seçer, şunları ifade etti: "Vatandaşlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve ilgili kurumlarımızın personeliyle hep beraber bu tehlikeyi de bertaraf edeceğiz. Yerel yönetimler olarak bölgeyi geziyoruz. Vali'mizin koordinasyonunda olan yangın söndürme çalışmalarına biz de var gücümüzle katkı sağlıyoruz."

Seçer, çimento fabrikasının bulunduğu bölgeyi incelediklerini belirterek, "Şu an fabrikada herhangi bir zarar söz konusu değil. Tedbirler alınmış, şu an bir tehlike görünmüyor ancak söndürme çalışmaları tamamen bitmeden tehlike geçmiş sayılmaz. Havanın kuru olması ve bunun yanında çok kuvvetli poyrazın olması söndürme çalışmalarını bir hayli güçleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların yaşadığı kayıplar

Boşaltılan mahallelerden Kırtıl ve Balandız'da yangın nedeniyle bazı ev, ahır ve samanlıklar hasar gördü; birçok hayvan telef oldu. Balandız Mahallesi sakini Nazip Türker, AA muhabirine yangında ev, ahır, samanlık ve tarım arazilerinin yandığını anlattı.

Türker, "Bu felaketi Allah kimseye vermesin. Burada 100 dönüm fıstık, badem bahçem yandı. Komşularla beraber belki bu civarda 50 bin meyve ağacı yandı. Evim, tavuğum, büyükbaş hayvanlarım, ahırım, samanlığım, yemim yandı. Evde bir çay kaşığından başka bir şey kalmadı. Devletten yardım istiyoruz. Yapacak bir şey yok." diye konuştu.

Yangının başlangıcı ve saha çalışmaları

Balandız ve Kırtıl çevresindeki ormanlık alanda dün henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına, yangının kontrol altına alınabilmesi için yoğun bir müdahale yürütüldü. Ekiplerin çalışmaları ve tahliyeler devam ediyor.

Ekipler sahadaki çalışmalara devam ediyor; yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam...

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Tahliye edilen Balandız Mahallesi'nde yangın nedeniyle bazı ev, ahır ve samanlıklar hasar gördü.

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam...