DOLAR
42,72 -0,06%
EURO
50,14 0,11%
ALTIN
5.956,1 -0,63%
BITCOIN
3.737.459,54 0,2%

Trabzon'un Hafif Raylı Sistem Projesi'nde Güzergah Belli Oldu

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi'nin güzergahını duyurdu. 31 istasyonla 32 km uzunluğunda olacak.

Yayın Tarihi: 14.03.2025 12:50
Güncelleme Tarihi: 14.03.2025 12:50

Trabzon'un Hafif Raylı Sistem Projesi'nde Güzergah Belli Oldu

Trabzon'un Hafif Raylı Sistem Projesi'nde Güzergah Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Raylı Sistem Hattı'nın Akyazı'dan havalimanına kadar toplam 31 istasyondan oluştuğunu bildirdi. Uraloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek Trabzon Hafif Raylı Sistem Projesi çalışmalarının tüm hızla devam ettiğini ifade etti.

Projede Öne Çıkan Detaylar

Bakan Uraloğlu, hat güzergahının belirlendiğine dikkat çekerek, “Trabzon'un ulaşım ve altyapısını güçlendirecek 32 kilometre uzunluğundaki raylı sistem projelerimiz 31 istasyondan hizmet verecek.” açıklamalarında bulundu.

Projenin, Trabzon'un ulaşım altyapısını güçlendireceğini belirtirken, “Planlanan hattın tamamlanmasıyla Akçaabat ilçesi, Meydan bölgesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Otogarı, Trabzon Havalimanı ve Yomra ilçesi arasında yolculuk talebine cevap verecek raylı sistem hattı tesis edilecek.” dedi.

Akyazı ile Havalimanı Arasındaki İlk Etap

Bakan Uraloğlu, Akyazı'dan başlayarak Beşirli istikametine sahilden devam eden raylı sistem hattının güzergahına ilişkin şöyle konuştu: “Trabzon Raylı Sistem Hattı, Akyazı'dan havalimanına kadar toplam 31 istasyondan oluşuyor. Bazı istasyonlarda yer altından devam ediyor. Akyazı'da ve sahil bölümünde yer üstünden gidecek proje, daha sonra şehir içinde birçok noktaya yer altından ulaşacak.”

Aralık 2024'ten bu yana devam eden çalışmaları değerlendiren Uraloğlu, “Hatta ait ön güzergah projeleri tamamlanmış olup, hattın geçtiği güzergah üzerinde etkileşimi bulunan kurumlarla görüşmeler devam etmektedir. Akyazı ile havalimanı arası ilk etap olarak planlanmaktadır. Etüt-proje çalışmalarının bitmesine müteakip yapım çalışmalarına başlanabilecektir.” ifadelerini kullandı.