DOLAR
42,57 0%
EURO
49,61 0%
ALTIN
5.755,97 0%
BITCOIN
3.861.096,68 0%

Yalvaç'ta Muhtar Tutuklandı: Köydeki Tarihi Taşı Söküp Tahrip Etme

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde muhtar T.K. ve iki kişi, bir evin temelindeki tarihi taşı söküp tahrip etmekle suçlandı; muhtar tutuklandı, taş müzeye teslim edildi.

Yayın Tarihi: 20.11.2025 19:19
Güncelleme Tarihi: 20.11.2025 19:19

Yalvaç'ta Muhtar Tutuklandı: Köydeki Tarihi Taşı Söküp Tahrip Etme

Yalvaç'ta Muhtar Tutuklandı: Köydeki Tarihi Taşı Söküp Tahrip Etme

Kurusarı köyünde temel duvarından çıkarılan tarihi taş tahrip edildi, soruşturma sürüyor

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Kurusarı köyünde, eski bir ahşap evin temel duvarında yer alan ve tarihi eser niteliği taşıdığı belirlenen bir taşın çalınarak tahrip edilmesi üzerine Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Yapılan ilk incelemelerde, köy muhtarı T.K. ile yanında bulunan 2 kişinin, evin yapısal taşı niteliğindeki bu kültürel değeri yerinden sökerek aldıkları tespit edildi. Soruşturma kapsamında şüpheliler kısa sürede belirlendi ve gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler adli makamlara sevk edildi; 45 yaşındaki Kurusarı köyü muhtarı T.K., nitelikli hırsızlık ve tarihi eseri tahrip etmek suçlamalarıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Diğer iki şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yerinden alınan ve tahrip edildiği belirlenen tarihi eser, koruma altına alınarak Isparta Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma ve uzman incelemeleri devam ediyor.

ISPARTA’NIN YALVAÇ İLÇESİNDEKİ BİR KÖYDE MUHTAR VE İKİ KİŞİ, BİR EVİN TEMEL DUVARINDA BULUNAN...

ISPARTA’NIN YALVAÇ İLÇESİNDEKİ BİR KÖYDE MUHTAR VE İKİ KİŞİ, BİR EVİN TEMEL DUVARINDA BULUNAN TARİHİ ESERİ ÇALIP TAHRİP ETTİKLERİ İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI. MUHTAR T.K., ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI.

ISPARTA’NIN YALVAÇ İLÇESİNDEKİ BİR KÖYDE MUHTAR VE İKİ KİŞİ, BİR EVİN TEMEL DUVARINDA BULUNAN...