Fırat Üniversitesi hastanesinde sterilizasyonun önemi ve anlık uygulamalar anlatıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde düzenlenen eğitimde Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Emel Özen, sterilizasyonun kapsamını ve anlık sterilizasyon uygulamalarını anlattı.


Fırat Üniversitesi hastanesinde sterilizasyonun önemi ve anlık uygulamalar anlatıldı

Fırat Üniversitesi hastanesinde sterilizasyonun önemi ve anlık uygulamalar anlatıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen "Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon" eğitimi, Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Eğitime çok sayıda sağlık çalışanı katıldı ve hem teorik hem uygulamaya dönük yaklaşımlar ele alındı.

Eğitimin tarihi perspektifi ve vurguları:

Eğitim sunumunu yapan Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Emel Özen, dezenfeksiyon ve sterilizasyon uygulamalarının insanlık tarihi kadar eski bir gereklilik olduğunu belirtti. Özen, modern cerrahinin öncü isimlerinden Joseph Listerin antiseptik yöntemlerine atıfta bulunarak Lister inisiyatifinin yara iyileşmesinde etkisini ve cerrahi servislerde ölüm oranlarını yüzde 45’ten yüzde 15’e düşürmesini örnek gösterdi.

Sterilizasyon ve anlık sterilizasyon tanımı:

Özen, sterilizasyonun tıbbi cihazlarda sporlar da dahil olmak üzere tüm mikroorganizmaların yok edilmesi işlemi olduğunu vurguladı. Ayrıca anlık sterilizasyonun acil durumlarda uygulanan bir yöntem olduğunu; bunun tıbbi cihazların yıkanması, kurulanması ve paketlenmeden önce buhar otoklavlarında kısa sürede steril edilmesi şeklinde yapıldığını ifade etti.

Eğitim, hastane personelinin enfeksiyon kontrolü konusundaki farkındalığını artırmayı ve günlük uygulamalarda standardizasyonu güçlendirmeyi amaçladı. Katılımcılara uygulama süreçleri ve acil durum protokollerine ilişkin pratik bilgiler aktarıldı.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) HASTANESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON" EĞİTİMİ ...

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) HASTANESİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK STERİLİZASYON VE DEZENFEKSİYON" EĞİTİMİ VERİLDİ

Serkan Varol

Serkan Varol

Genel Yayın Editörü

12 yıllık gazetecilik geçmişiyle ajans akışlarını denetleyen, günün manşetlerini belirleyen ve 26 kişilik ekibin haber koordinasyonunu sağlayan sorumlu editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!