Gazze'de can kayıpları artıyor
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde son 24 saatte düzenlediği saldırılarda sivil ölümlerinin devam ettiği bildirildi. Bölgedeki abluka ve ateşkes ihlalleri, sivillerin güvenliğini zayıflatmaya devam ediyor.
Filistin Sağlık Bakanlığı verileri:
Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklı açıklamaya göre, son 24 saatte 18 sivil hayatını kaybetti ve 35 sivil yaralandı. Bakanlık ayrıca, daha önceki saldırılarda yaralanan bir sivilin tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini kaydetti; böylece son 24 saatte toplam 19 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana bilanço:
Açıklamada, İsrail ile Hamas arasında ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025 tarihinden bu yana ölenlerin sayısının bin 250'ye, enkaz altından çıkarılan cansız bedenlerin sayısının 804'e, yaralı sayısının da 4 bin 110'a yükseldiği aktarıldı. Ayrıca, İsrail’in Gazze’de 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 73 bin 375, toplam yaralı sayısının ise 174 bin 220 olarak bildirildi.
Bakanlığın verdiği bu sayılar, ateşkesin ilanına rağmen sivil kayıpların ve yaralanmaların sürdüğünü gösteriyor; sağlık altyapısı üzerindeki baskı ve insani koşulların ağırlaşması bölgedeki insani tabloyu derinleştiriyor.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılarda 18 sivil hayatını kaybederken, daha önceki saldırılarda yaralanan bir sivil de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!