Kadir İnanır'ın vasiyetname duruşması ertelendi
Usta oyuncu Kadir İnanır'ın vasiyetname açılma davası, bazı mirasçılara tebligatın ulaştırılamaması gerekçesiyle 17 Aralık saat 09.30'a ertelendi. Dava, 26 Haziran 2026'da hayatını kaybeden İnanır'ın mirasına ilişkin ihtilafın çözümü amacıyla Beykoz Adliyesi'nde yapıldı.
Duruşma bugün saat 10.40'ta başladı; aile fertleri ve taraf avukatları salondaydı. Mahkeme, başvuruların usulüne uygun olarak tamamlanabilmesi için eksik tebligatların yerine getirilmesine karar verdi ve vasiyetnamenin okunması işlemini bir sonraki celseye bıraktı.
Duruşmada alınan karar ve gerekçesi:
Avukat Hikmet Altunkalem duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmanın esasının vasiyetnamenin açıklanması olduğunu, ancak prosedür gereği bazı mirasçılara tebligat yapılamadığını bildirdi. Altunkalem, "Bugün vasiyetnamenin okunmasıyla ilgili duruşma yapıldı, celse yapıldı. Bu celsede bazı mirasçılardan birkaç tanesine tebligat yapılamadığı için tekrar yeniden tebligat yapılarak usul bakımından işlemlerin tamamlanması gerektiğinden duruşma 17 Aralık’a bırakıldı" dedi.
Hukuki sürecin işleyişine ilişkin olarak Altunkalem, tebligatlar tamamlandıktan sonra 17 Aralık'taki celsede vasiyetnamenin tüm mirasçılar huzurunda okunacağını ve bu aşamada kabul edenlerle itiraz edenlerin yollarının ayrılacağını belirtti. Avukat ayrıca, 2015'te düzenlenen vasiyetnamenin 2022'de değiştirildiği yönündeki kayıtlar nedeniyle farklı senaryoların mevcut olduğunu, 2015 belgesinin 2022'deki noter tasarrufuyla iptal edilmiş veya değiştirilmiş olabileceğini ifade etti.
Aile açıklamaları ve iddialar:
Duruşma çıkışında konuşan İnanır'ın yeğeni Levent İnanır, tebligat sorununu adres değişiklikleri ve tatilde olan yakınlara bağladı: "Adres değişiklikleri olanlar var, tatilde olanlar var. O yüzden, yoksa bize katılmama gibi bir sebepten değil." Levent İnanır, sürecin eksiksiz işlemesi için aile olarak kayıp kişilerin bulunup davaya katılmasının takip edileceğini söyledi.
Levent İnanır ayrıca merhumun sağlık durumuna dair değerlendirmelerde bulunarak, "Sevgili Kadir dayımın biraz irade sorunu vardı. O yüzden açıklanacak şeyin de ne olduğu çok önemli değil. Çünkü çok ağır tedavi görüyordu kendisi" ifadelerini kullandı. Yeğen, İnanır'ın 2018'den itibaren sağlık sorunları yaşadığını, yoğun bakımlar ve entübe dönemleri bulunduğunu ve 7 yıl içinde üç kez beyne pıhtı attığını vurguladı.
Vasiyetnamenin içeriğine ilişkin belirsizliklere de değinen Levent İnanır, değişiklik iddialarına rağmen ailenin adalet beklentisini öne çıkardı: "İçerik ne olursa olsun adalet diye bir şey var. 2015’te verdiği bir vasiyeti 2022’de değiştiriyor, aynı tarihte tekrar değiştiriyor. Biraz kafa karıştıran bir durum var." Yeğenler arasında yaş ve maddi durum bakımından farklılıklar bulunduğunu ve bazılarının korunmaya muhtaç olduğunu da sözlerine ekledi.
Mahkeme, tebligatlar tamamlandıktan sonra yapılacak celsede vasiyetnamenin açıkça okunmasını ve tüm mirasçıların bilgilendirilmesini hedefliyor. Taraflar, 17 Aralık tarihine kadar usul eksiklerinin giderileceğini ve o tarihte işlemlerin süratle tamamlanması beklendiğini belirtti.

AVUKAT HİKMET ALTUNKALEM
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!