DOLAR
42,84 -0,02%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,88 -0,03%
BITCOIN
3.746.540,71 0,12%

2027 TEKNOFEST için Erzurum talebi

MHP Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM'de 2027 TEKNOFEST etkinliklerinin Erzurum'da düzenlenmesini talep etti.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 09:36
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 09:36

2027 TEKNOFEST için Erzurum talebi

2027 TEKNOFEST için Erzurum talebi

Prof. Dr. Kamil Aydın TBMM Genel Kurulunda çağrı yaptı

MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 2027 TEKNOFEST etkinliklerinin Erzurum’da düzenlenmesini talep etti.

Konuşmasında eğitimin ve bilimin toplumların kalkınmasındaki rolüne vurgu yapan Aydın, Atatürk Üniversitesi’nin tarihsel katkılarına değindi ve yapay zekâ tartışmalarının kentle olan bağını hatırlattı.

Aydın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Muhterem Bakanlarım, bilenle bilmeyenin bir olamayacağı ilahî hükmüne bağlı olarak şunu ifade edebiliriz ki okumak, öğrenmek ve bilmekle edinilen bilgi ve onun sistematik adresi bilim, kendimizi bilmemizin yanı sıra, aynı zamanda her türlü kalkınmanın da taşıyıcı kolonudur. Bugün bilim dünyasının en son bilimsel ve teknolojik kazanımı olan yapay zekâyı bundan tam altmış, yetmiş yıl önce yani 1958-1959 akademik yılı açılışı vesilesiyle Atatürk Üniversitesine ve kadim şehrimiz Erzurum’a gelen Ordinaryüs Profesör Cahit Arf tarafından dile getirildiğini bilmekteyiz. Duayen hocamız verdiği bir dizi konferansta "Makine düşünebilir mi ve nasıl düşünebilir?" başlıklı konuşmalarda bugünkü yapay zekâ marifetli uygulamalara dikkat çekmiştir. Hem Hocamızın emeğinin hatırlanmasına hem de bugün iki köklü ve güçlü üniversitesi ile yetkin akademik kadrosu ve Avrupa’nın en büyük teleskopuna sahip gözlemevi ve araştırma merkezleri ile 2027 yılı TEKNOFEST etkinliklerinin tüm Doğu Anadolu’yu ortak bir etkinlikte bir araya getirme adına Erzurum’da yapılmasını talep ediyoruz"

Konuşma, Aydın’ın kentteki akademik altyapı ve tarihi mirasa dikkat çekerek TEKNOFEST’in bölgesel bir çekim merkezi haline gelmesi gerektiği yönündeki çağrısını vurguladı.

MHP ERZURUM MİLLETVEKİLİ PROF. DR. KAMİL AYDIN, TBMM GENEL KURULUNDA YAPTIĞI KONUŞMADA 2027...

MHP ERZURUM MİLLETVEKİLİ PROF. DR. KAMİL AYDIN, TBMM GENEL KURULUNDA YAPTIĞI KONUŞMADA 2027 TEKNOFEST ETKİNLİKLERİNİN ERZURUM’DA YAPILMASINI İSTEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Selin Karaca

2 yıllık parlamento muhabirliği deneyimi var. Ankara kulislerine hakim, meclis gündemini ve parti genel merkezlerindeki hareketliliği anlık olarak sisteme giren kıdemli bir editör. Resmi dil ve protokol haberciliği konusunda uzmandır.