Bist 100
10.718,23 0%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,05 0,1%
ALTIN
2.514,62 1,06%

Diş macunu ve fırçadan daha etkili! Bu yağı kullanan herkes diş doktoruna sadece kontrole gidiyor

Dişleriniz, sağlığınızın ve güzelliğinizin aynasıdır. Dişleriniz ne kadar sağlıklı ve parlak olursa, siz de o kadar mutlu ve özgüvenli olursunuz. Ama dişlerinizin sağlığını korumak için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? Sadece diş macunu ve fırça kullanmak yeterli mi? Yoksa dişçiye düzenli olarak gitmek mi şart? Peki bitki yağları diş sağlığına nasıl etki eder? Merak edilen her şey detaylarda...

Yayın Tarihi: 17.02.2024 16:13
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 16:13

Diş macunu ve fırçadan daha etkili! Bu yağı kullanan herkes diş doktoruna sadece kontrole gidiyor

Diş sağlığı, vücudumuzun en önemli parçalarından biridir. Dişlerimiz hem yemek yememize hem de güzel gülümsememize yardımcı olur. Ancak dişlerimiz de zamanla çeşitli sorunlarla karşılaşabilir. Çürük, plak, leke, ağız kokusu, diş eti iltihabı gibi problemler hem sağlığımızı hem de estetiğimizi olumsuz etkiler. Peki, dişlerimizi korumak için ne yapmalıyız? Diş macunu ve fırça yeterli mi? Yoksa dişçiye sık sık gitmek mi gerekiyor? İşte detaylar...

DOĞAL YAĞLARLA DİŞ SAĞLIĞI NASIL KORUNUR?

Aslında diş sağlığınızı korumak için doğal ve etkili bir yöntem var: Bitki yağları. Evet, yanlış duymadınız. Bazı bitki yağları, dişlerimizi ve diş etlerimizi temizlemek, bakteri ve virüsleri öldürmek, ağrı ve iltihabı azaltmak gibi pek çok fayda sağlıyor. Üstelik bunu yaparken de hiçbir kimyasal madde içermiyor. Bu bitki yağlarından en etkilileri ise çay ağacı yağı ve karanfil yağı.

KARANFİL YAĞI

Çay ağacı yağı, ağız içindeki mikropları yok ederek ağız kokusunu önler, ağız yaralarının iyileşmesine yardımcı olur, diş eti kanamasını ve iltihabını azaltır. Karanfil yağı ise diş hekimlerinin de kullandığı bir doğal ağrı kesicidir. Diş ağrısını ve hassasiyetini giderir, diş minesini güçlendirir, antioksidan özelliği sayesinde diş sağlığını korur.

ÇAY AĞACI YAĞI

KARANFİL YAĞI VE ÇAY AĞACI YAĞI NASIL KULLANILIR?

Bu iki yağı birlikte kullanarak dişlerinizi fırçalarsanız, kısa sürede diş sağlığınızda büyük bir iyileşme göreceksiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, birer damla çay ağacı yağı ve karanfil yağını, bir damla hindistan cevizi yağı ile karıştırıp, diş fırçanıza damlatmak. Sonra da bu karışımla dişlerinizi normal şekilde fırçalamak. Bu işlemi günde bir veya iki kez yapabilirsiniz.

KARANFİL YAĞI

Dişlerinizi bu yağlarla yıkamak, hem dişlerinizi hem de cebinizi koruyacak. Çünkü bu yağlar çok ucuz ve uzun süre kullanılabilir. Ayrıca dişçiye gitme ihtiyacınızı da azaltacak. Tabii ki bu, dişçiye hiç gitmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Diş sağlığınız için düzenli olarak diş hekiminizin kontrolünden geçmeniz gerektiğini unutmayın. Ama bu yağlar sayesinde dişçi koltuğunda daha az vakit geçireceksiniz.