
Yabancı Hekimlerin Türkiye'ye Olan sevgisi
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğindeki yabancı uyruklu asistan doktorlar, özverili çalışmalarıyla sağlık alanında takdir topluyor. 'Türkiye sevdalısı' olan Azerbaycanlı Jamila Hasanli, İranlı Yalda Behjat, Faranak Rouzehkhah Azad, Etiyopyalı Todele Mebrate ve Yemenli Heyam Gamil Aqlan Shamsan, hastaları iyileştirmek için ellerinden geleni yapıyor.
Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun Açıklamaları
TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı hekimlerin hastaların sağlığına kavuşması için özveriyle çalıştığını söyledi. Tüm hekimler gibi, yabancı uyruklu doktorların da fedakarca çalıştığını belirten Tabakoğlu, "Onları içtenlikle tebrik ediyorum. Hem burada hem de ülkelerine döndüklerinde bizim misyonumuzu, değerlerimizi yaşatmaya devam edecekler." dedi.
Sağlık Ordusunun Mücadelesi
Tabakoğlu, hekimliğin hastaların ağrısını dindiren kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, doktorların insanların hayatını kurtarmaya adanan büyük bir sağlık ordusu oluşturduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarının büyük mücadeleler verdiğini ifade eden Tabakoğlu, sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan olumsuzlukların üzdüğünü, doktorluğun takdir gördüğü bir meslek olarak sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Asistan Doktorların Deneyimleri
Azerbaycan uyruklu Jamila Hasanli, Azerbaycan Tıp Üniversitesindeki eğitiminin ardından Türkiye'de mesleğe başladığını anlattı. Edirne'de 2 yıldır görev yaptığını belirterek, "Türkiye'yi çok seviyorum. Azerbaycanlı olduğumu öğrenen hastalar, 'zaten siz bizim kardeşimizsiniz' diyor. Bu cümle beni çok mutlu ediyor. Hem hocalarımızın hem de arkadaşlarımızın desteğini hissediyoruz." dedi.
İran uyruklu Yalda Behjat ise, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Türkiye’de 2 yıldır görev yaptığını anlatarak, "Hastalar üzerindeki kararların ne kadar etkili olduğunu görmek, verdiğim emeğin değerini anlama fırsatı sundu. Sağlıkta şiddet konusunun olmaması gerektiğini düşünüyorum." dedi.
İranlı Faranak Rouzehkhah Azad, çocukluk hayalini Türkiye'de gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu dile getirerek, "Kardeşimle birlikte okuduk. İnsanlara şifa dağıtmak çok güzel bir duygu. Koronavirüs salgını sürecinde verilen mücadelelerin kıymetini bir kez daha anladım. Tüm doktorlar hastalarını iyileştirmek için uğraşıyor fakat bu süreçte şiddetle karşılaşmak da üzücü." ifadelerini kullandı.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde görev yapan yabancı uyruklu asistan doktorlar, özverili çalışmalarıyla takdir topluyor. "Türkiye sevdalısı" Azerbaycanlı Jamila Hasanli (sol 2), İranlı Yalda Behjat (sağda), Faranak Rouzehkhah Azad (solda), hastaları iyileştirmek için çaba sarf ediyor. TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu (sağ 2), yabancı uyruklu asistan doktorlar ile bir araya geldi.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Kliniğinde görev yapan yabancı uyruklu asistan doktorlar, özverili çalışmalarıyla takdir topluyor. "Türkiye sevdalısı" Azerbaycanlı Jamila Hasanli (sol 2), İranlı Yalda Behjat (sağda), Faranak Rouzehkhah Azad (solda), hastaları iyileştirmek için çaba sarf ediyor. TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu (sağ 2), yabancı uyruklu asistan doktorlar ile bir araya geldi.