
Serdal Adalı'dan TFF'nin Kararına Sert Eleştiri
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Trendyol Süper Lig’in 29. haftasında Galatasaray ile oynanacak derbi maça hakem Yasin Kol'u atayan Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) sert açıklamalarda bulundu. Tüpraş Stadı'ndaki basın toplantısında konuşan Adalı, TFF’nin kararını eleştirerek, "Ülkemizde derbi maçlarında yabancı hakem talebinde bulunduk. Bu sadece bizim için değil, tüm derbiler için geçerli olmalıydı. Eşitlik ve adalet ancak bu şekilde sağlanabilirdi" ifadelerini kullandı.
TFF'den İstifa Çağrısı
Adalı, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Türk futbolunun hafızasına kazınan bir önceki federasyon başkanından farksız olan şu anki başkan derhal istifa etmelidir" dedi. Ayrıca, TFF yönetim kurulu üyelerine de çağrıda bulunan Adalı, "Adalete, hakkaniyete, eşitliğe hizmet edenlerin bu yapıdan ayrılmaları için onurlarını ve gururlarını düşünmelerini bekliyorum" şeklinde konuştu.
Hakkaniyet İhlali ve Çifte Standart
Adalı, TFF’nin uyguladığı çifte standarda dikkat çekerek, "Bugün kimse bizim yabancı hakem talebimizi sorgulamasın. Türk hakemlerine güvenmeyen ve onları itibarsızlaştıran federasyonun kendisidir. Bu durumu değiştirmek için çaba sarf etmeyen MHK'nin durumu da kabul edilemez" dedi.
Hakemlere Yoğun Baskı
Siyah-beyazlı kulüp başkanı, Galatasaray ile yapılacak derbide yabancı hakem istemediklerini vurgulayarak, "Artık kim olduğu umurumda değil, isterse federasyon başkanı yönetsin. Bu karşılaşma, Beşiktaş’ın tarihindeki önemli anlardan biri olacaktır" diye konuştu.
Protesto ve Taraftara Mesaj
Adalı, derbi için Beşiktaş taraftarına da seslenerek, "Moralinizi bozmayın. Takımımız her zaman sizin desteklerinize layık olmaya çalışacaktır. Maçta başka türlü protestolar gerçekleştireceğiz, ancak sahayı terk etmek gibi bir eylemde bulunmayacağız" dedi.
TFF’nin Geçerliliği Sıfırlanmıştır
Son olarak, Türkiye Futbol Federasyonu’nun artık yok hükmünde olduğunu belirten Adalı, "Futboldaki bu kaotik ortamda herkes dikkatli olmalı. Maçın kaderi üzerinde etkili olacak her kararı takip edeceğiz" dedi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdalı Adalı, Tüpraş Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdalı Adalı, Tüpraş Stadı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.