DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,24 -0,07%
ALTIN
5.876,24 0,53%
BITCOIN
3.691.436,43 -0,67%

Voleybolun Unutulmazları Derneği: Gençlere Voleybol Sevgisi Aşılıyor

Voleybolun Unutulmazları Derneği, genç nesillere voleybol sevgisini aşılamak için okullarda etkinlikler düzenliyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2025 11:37
Güncelleme Tarihi: 15.05.2025 11:37

Voleybolun Unutulmazları Derneği: Gençlere Voleybol Sevgisi Aşılıyor

Voleybolun Unutulmazları Derneği'nden Gençlere İnovatif Eğitim

Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD), sporun geleceği için büyük bir adım atarak genç nesillere voleybol sevgisini aşılamak amacıyla okullarda eğitim vermeye başladı. Derneğin üyeleri, eski milli voleybolculardan oluşuyor ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ile 2012-2016 yılları arasında federasyon başkanlığı yapmış Özkan Mutlugil gibi önemli isimleri barındırıyor.

Okullarda Eğitim ve Etkinlikler

VUD üyeleri, Türkiye genelinde farklı illerde ortaokul, lise ve üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek, tecrübelerini paylaşmayı hedefliyor. Derneğin önemli isimleri arasında Bülent Selçuk, Esra Temelli ve Rus asıllı Azeri milli voleybolcu Inessa Korkmaz yer almakta.

Dernek Başkanı Gülnur Özfer Görgün, Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu’ndaki etkinlikte, 1978-2004 yılları arasında profesyonel voleybol oynadığını belirtti. Derneğin, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurulduğunu ifade eden Görgün, konferanslarla voleybolun yaşamlarına kattıklarını ve öğrencilerle voleybol oynadıklarını vurguladı.

Voleybol Kültürünün Yaygınlaştırılması

Eski TVF Başkanı Özkan Mutlugil, voleybol kültürünü ve başarılarını yeni nesillere aktarabilmek için yürütülen çalışmalara dair bilgiler verdi. Türk voleybolunun gelişimi için birçok projenin gerçekleştirildiğini dile getiren Mutlugil, bu başarıları sosyal sorumluluk projeleriyle yeni nesillere aktarmak için Türkiye'yi dolaştıklarını belirtti.

Derneğin kurucularından Bülent Selçuk, voleybola 1956'da başladığını ve 30 yıl boyunca profesyonel olarak futbol oynadıktan sonra antrenörlük ve idarecilik yaptığını söyledi. Selçuk, Türk voleybolunun geleceği için yerli antrenörlerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, voleybol sevgisinin küçük yaşlarda aşılanmasının gerekliliği üzerinde durdu.

Voleybolun Unutulmazları Derneği, Türk voleybolunun geleceğine umutla bakarken, genç nesillerin bu spora olan ilgisini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Eski milli voleybolculardan oluşan Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) üyeleri, genç nesillere...

Eski milli voleybolculardan oluşan Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) üyeleri, genç nesillere voleybol sevgisini aşılamak amacıyla okullarda eğitim veriyor. Eski voleybolcu Müfide Yoruç Çotuk (fotoğrafta), Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu'nda "Voleybolun Felsefesi" başlıklı sunum yaptı.

Eski milli voleybolculardan oluşan Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) üyeleri, genç nesillere...

Eski milli voleybolculardan oluşan Voleybolun Unutulmazları Derneği (VUD) üyeleri, genç nesillere voleybol sevgisini aşılamak amacıyla okullarda eğitim veriyor. Eski voleybolcu Müfide Yoruç Çotuk (fotoğrafta), Bodrum Mahinur Cemal Uslu Ortaokulu'nda "Voleybolun Felsefesi" başlıklı sunum yaptı.