Vali Mustafa Çiftçi Aziziye’de Kamu Projelerini Yerinde İnceledi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aziziye ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Muhammed Tugay’dan ilçede yürütülen çalışmalar ile devam eden ve planlanan projelere ilişkin kapsamlı bilgi aldı.
Eğitim ve tarım projelerinde somut ilerleme
Ilıca Yavuz Selim Tarım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yürütülen çalışmalarda; KUDAKA desteğiyle Tarım Lisesi Fizibilite Projesi kabul edildi ve fizibilite tamamlandı. DAP Başkanlığı tarafından 15 milyon TL bütçeli "Hayvan Bakımı ve Teknoloji Akademisi" ile 5 milyon TL bütçeli "Tarım Lisesi Ortak Tarımsal Makine Parkı" projeleri kabul edildi.
DAP destekleriyle sera kurularak tam otomasyon sistemi hayata geçirildi; hibe makine ve ekipmanlar temin edildi. Fide yetiştiriciliği sertifikası alınarak üretime geçildi ve ilk buğday hasadı gerçekleştirildi. Okula 2 traktör ve Toprak Analiz Laboratuvarı kazandırıldı.
Saha düzenlemeleri ve uygulamalı eğitim
Okul çevresinde 750 dekarlık eğitim alanı çevrilerek koruma altına alındı; meyve bahçesi ve peyzaj alanı oluşturuldu. Böylece fide yetiştiriciliği, seracılık ve tarımsal teknolojilere yönelik uygulamalarla öğrencilerin modern tarım tekniklerini sahada öğrenmeleri sağlanıyor.
Sosyal yardım ve hizmetlerin genişletilmesi
2025 yılı içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla 105 milyon TL tutarında ayni ve nakdi destek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. VEFA ve ADEM projeleri kapsamında sosyal hizmetler devam ediyor.
Yerel hizmetler, güvenlik ve altyapı planları
Muhtarlar ve vatandaşlarla doğrudan iletişim güçlendirilirken, esnaf ve hane ziyaretleriyle yerel ihtiyaçlar yerinde tespit ediliyor. Mevcut Hükümet Konağı’nın fiziki yetersizliği nedeniyle Ilıca Mahallesi merkezinde yeni ve modern bir Hükümet Konağı yapılması planlanıyor.
Alınan güvenlik tedbirleri ve kurumlar arası koordinasyon sayesinde ilçede asayiş olaylarında belirgin azalış sağlandı. Alaca Şehitliği’nin bakım ve onarımı için başlatılan çalışmalar kapsamında ihale bedeli 3.995.265 TL olarak belirlendi.
Artan nüfus ve Organize Sanayi Bölgesinin varlığı nedeniyle hizmetlerin alınan tedbirlerle daha hızlı, etkin ve erişilebilir sunulması hedefleniyor.
ERZURUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ, AZİZİYE İLÇESİNİ ZİYARET EDEREK KAYMAKAM MUHAMMED TUGAY’DAN İLÇEDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR İLE DEVAM EDEN VE PLANLANAN PROJELERE İLİŞKİN KAPSAMLI BİLGİ ALDI.