Zonguldak'ta 4 yaşındaki Sarp’ın ölümüne ilişkin davada şoför ve şirket yetkilisi karşı karşıya

Zonguldak’ta park halindeki kamyonetin kaymasıyla 4 yaşındaki Sarp’ın yaşamını yitirdiği kazanın duruşmasında şoför ve şirket yetkilisi birbirlerini suçladı.

Yayın Tarihi: 15.01.2026 17:03
Güncelleme Tarihi: 15.01.2026 17:07

Zonguldak'ta 4 yaşındaki Sarp’ın ölümüne ilişkin davada şoför ve şirket yetkilisi karşı karşıya

Zonguldak'ta 4 yaşındaki Sarp’ın ölümüyle ilgili dava ilk duruşmada: Şoför ve şirket yetkilisi karşı karşıya

Duruşma ve katılanlar

Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan yargılanan tutuklu sanık sürücü Ömer S., tutuksuz yargılanan su firması yetkilisi İ.K., kazada hayatını kaybeden 4 yaşındaki Sarp Eymen’in ailesi (İlker Darıcı ve Ömürcan Darıcı), taraf avukatları ve tanıklar katıldı.

Sanığın savunması

Sanık sürücü Ömer S. olay günü anaokulundan su istenmesi üzerine okula gittiğini belirterek, savunmasında şunları söyledi: "Okul kapısının kapalı olduğunu görünce okul yönetimini şirket hattıyla aradım, açan olmadı. Korna çaldım, açan olmadı. Suyu bırakmak için araçtan indim. Araçta takoz olmadığı için takoz koyamadım. Okulun kapısına doğru gittim. 10-15 saniye içinde sürgülü kapıyla uğraşırken aracın kaydığını gördüm. Bağrışmaları duyunca koştum. Aracın arkasındakilere ’kaçın’ diye bağırdım. Yere düştüm. Çocuğu aracın altında görünce araçtan şahsıma ait telefonu alıp 112’yi aradım. O esnada bir kişi çocuğu aracın altından alıp, yoldan geçen bir araçla götürdü. 112’yi bekleyin dediğim halde beklemeden çocuğu site ek binaya götürdüler."

Kazadan sonra yaptığı kontroller hakkında da konuşan Ömer S., "Sonra şirket aracının başka araca çarpıp çarpmadığını kontrol ettim. Dörtlüleri yakıp hastaneye doğru gittim. Araçtan indiğimde el freni çekiliydi, vites takılıydı. Gerekli önlemleri almış olmama rağmen olay sebebiyle tanzim edilen bilirkişi raporunda fren balatalarında bazı özensizlikler olduğu, el freni seviyesinin düşük olduğunu gördüm. Bunun dışında aracın neden kaydığını bilmiyorum" dedi.

Sanık ayrıca aracın daha önce kayma yaşadığını, bunu şirket yetkililerine bildirdiğini ancak dönüş alamadığını söyledi. SRC belgesinin olmadığını, borçları nedeniyle işten çıkarılmadığını belirtti.

Şirket yetkilisinin savunması

Tutuksuz sanık şirket yetkilisi İ.K., olay günü Ömer S.'nin kendisini aradığını, daha sonra çocuğun hastaneye sevk edildiğini öğrendiklerini anlattı. İ.K. araçların rutin muayenelerinin yapıldığını, arıza durumunda anlaşmalı servise götürüldüğünü, araçların şoförlere zimmetli olduğunu belirtti. Avukatları ise SRC eksikliğinin bu kazaya doğrudan neden olmadığını, bilirkişi raporuna atıfta bulunarak bakım yapıldığını savundu.

Aile ve tanık beyanları

Acılı baba İlker Darıcı, duruşmada duygusal konuşarak sanıklara tepki gösterdi: "Ne şoförün ne işverenin ne de okulun savunmasını kabul etmiyorum. ... Madem bu araçta kusur olduğunu biliyorsun neden gerekli önlemi almadın? Hepsi suçlu. Herkes bu işten yırtmanın derdinde. Ben çocuğumu sevemedim. Hiçbir zaman davamdan vazgeçmiyorum."

Anne Ömürcan Darıcı kazayı anlatarak, "Oğlum dondurma yapmak için çok fazla meyve suyu istemişti... Ben düştüm, oğlum arabanın tekerleği altında kaldı. Gözümün önünden gitmiyor" dedi ve şikayetinden vazgeçmeyeceğini belirtti.

Duruşmada dinlenen tanıklar da kazanın dehşet anlarını anlattı. Görgü tanığı Rabia Y. "Çocukları okuldan aldık... Arkamdan geldiler. Arabanın kaydığını fark ettim... Tekerin altında Sarp’ı gördüm" ifadelerini kullandı. Diğer tanık Serap K. ise sanığa tepki gösterdiğini ve şoförün "Abla çektim ama kaymış" dediğini aktardı.

Savcı mütalaası, bilirkişi raporu ve mahkeme kararı

Cumhuriyet savcısı, sanıklar Ömer S. ve İ.K. hakkında, taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Bilirkişi raporunda aracın el freninin çekili ve birinci viteste olması halinde kayma yapmayacağının belirtildiği, iş yeri sahibi İ.K.’nin de kusurlu olduğunun ifade edildiği öğrenildi.

Mahkeme heyeti, delil durumu ve suç vasfı gerekçesiyle tutuklu sanık Ömer S.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 19 Şubat tarihine ertelendi.

Olayın özeti

Olay, 2 Aralık tarihinde Ahmet Erdoğan Anaokulu önünde meydana geldi. 21 yaşındaki sürücü Ömer S., okul girişindeki yokuşa 67 DD 908 plakalı su dağıtım kamyonetini park etti. Sürücü su almak için aracın arkasına yöneldiği sırada eğimli zeminde kayan kamyonet yokuş aşağı hareket etti. Anaokulundan çıkan Sarp Eymen Darıcı (4), kamyonetin altında kaldı. Küçük çocuk ağır yaralı olarak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖMER S.'NİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

ÖMER S.'NİN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

SU FİRMASI SAHİBİ İ.K. İSE TUTUKLU SANIK Ö.S.'Yİ SUÇLADI

Yazar
EDİTÖR

Gizem Polat

2 yıllık deneyimli (Junior). Gece boyunca sosyal medyada viral olan videoları, yurt dışındaki (ABD saat dilimi) gelişmeleri takip eder ve sabah gündemi için taslaklar hazırlar.