DOLAR
42,56 0%
EURO
49,61 0%
ALTIN
5.760,8 0%
BITCOIN
3.874.344,89 0%

Kadınların Gücü Ekonomi ve Sektörleri Yeniden Şekillendiriyor

Kadınlar, iş dünyasında artan etkileriyle ekonomiye yön veriyor. Girişimcilik, akademi ve esnaflık gibi alanlarda başarı hikayeleri yazıyorlar.

Yayın Tarihi: 07.03.2025 11:22
Güncelleme Tarihi: 07.03.2025 11:41

Kadınların Gücü Ekonomi ve Sektörleri Yeniden Şekillendiriyor

Kadınlar, iş dünyasında giderek artan sayıları ve etkinlikleri ile ekonomiye yön veriyor. Akademiden girişimciliğe, esnaflıktan iş dünyasına kadar pek çok sektörde faaliyet gösteren kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Zuluğ, girişimciliği ile kurduğu markası sayesinde paça çorbasından ürettiği cips ve krakerleri Avrupa ve Amerika'ya ihraç etmeye hazırlanıyor. Zuluğ, projesini ilk eşiyle paylaştığını belirterek, "8 Mart'ın sadece kutlama değil, hatırlatma günü olması gerektiğini düşünüyorum. Eşit haklar ve güvenli çalışma ortamı için milyonlarca kadın çalışıyor. Bizde kadın çalışan oranı yüzde 85" ifadelerini kullandı.

Kadınların çok fonksiyonlu çalışabilme yeteneklerine de değinen Zuluğ, "Duygusal zekaları ve empati seviyeleri yüksek. Bu nedenle liderlik rollerini kolayca üstlenebiliyorlar. Tüm kadınlara cesaretlerini toplamaları gerektiğini vurgulamak istiyorum" diye ekledi.

Bir başka kadın akademisyen Doç. Dr. Sibel Aydoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadın akademisyen sayısının artışının Türkiye'nin gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Aydoğan, kız çocuklarının eğitimine yapılan yatırımların bu artışa sebep olduğunu vurguladı ve kadınların iş hayatında getirdiği farklı bakış açısının önemine dikkat çekti.

22 yaşında kendi şirketini kuran Zeynep Eliçin, kadın girişimcilerin sayısının artmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Eliçin, "Türkiye'de kadın girişimcilerin oranı artıyor ve bunun gurur vesilesi olduğunu düşünüyorum" diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Uzun yıllardır bakkal dükkanında çalışan Hanife Özkırış ve Fatma Fırat, kadınların her sektörde yer almasının önemini vurguladı. Özkırış, "Kadın isterse her şeyi yapar. Emek verdikten sonra gerisi geliyor" derken, Fırat ise, "Kadının elinin değdiği her yer güzelleşecektir" ifadelerini kullandı.

Bahar Şamhili Tanju ise, 10 yıl önce aldığı hastalık tanısının ardından kendi markasını kurarak 40 kişiye istihdam sağlıyor. Tanju, kadınların güçlü olduğunu ve cesaretle adım atmaları gerektiğini belirterek, "Kadınlar güçlendikçe, ülkemiz de güçlenecek" dedi.

İş hayatında sayısı ve etkinliği giderek artan kadınlar, akademiden iş dünyasına, esnaflıktan...

İş hayatında sayısı ve etkinliği giderek artan kadınlar, akademiden iş dünyasına, esnaflıktan girişimciliğe kadar birçok sektörde faaliyetlerini güçlendirerek sürdürüyor.

İş hayatında sayısı ve etkinliği giderek artan kadınlar, akademiden iş dünyasına, esnaflıktan...

İş hayatında sayısı ve etkinliği giderek artan kadınlar, akademiden iş dünyasına, esnaflıktan girişimciliğe kadar birçok sektörde faaliyetlerini güçlendirerek sürdürüyor.