ABD Deniz Harp Okulu'nda 'Yanlış' Silahlı Saldırgan Alarmı: 1 Öğrenci Yaralandı
Kampüs geçici olarak kapatıldı, güvenlik güçleri müdahale etti
The Washington Post'un haberine göre, ABD'nin Maryland eyaletindeki Deniz Harp Okulu kampüsünde silahlı saldırgan alarmı verildi.
Daha sonra "yanlış" olduğu anlaşılan alarmın ardından güvenlik güçleri olay yerine intikal ederken, kampüs bir süreliğine kapatıldı ve tahliye işlemleri başlatıldı.
Yetkililer, binanın tahliyesi sırasında 1 öğrencinin yaralandığını ve öğrencinin helikopterle hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
NBC News'un aktardığına göre, ismini vermek istemeyen bir kaynak, tehdit iddialarının eski bir öğrenci tarafından IP adresini değiştirerek kampüsteymiş gibi yapılmış olabileceğini belirtti; daha sonra bu kişinin kampüste olmadığı anlaşıldı.
Aynı kaynak, bu süre zarfında bir öğrencinin olaya müdahale eden güvenlik görevlisini saldırgan zannederek eğitim silahıyla saldırdığını ve söz konusu öğrencinin güvenlik görevlisinin açtığı ateşle yaralanarak hastaneye kaldırıldığını öne sürdü.