Adana'da Silahlı Saldırı Davası Sonuçlandı
Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde, bir kişinin iş yerinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yargılanan 5 sanıktan 3'ü tutuklu olmak üzere, toplamda 9 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme Süreci
Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar M.C.P, Ö.B ve T.T ile tutuksuz sanıklar İ.B ve M.D katıldı. Duruşmada, Cumhuriyet savcısı, Ergin Opcin'in işlettiği kıraathanede önceden husumetli olduğu belirlenen sanıklar tarafından fikir birliği içinde öldürüldüğünü vurguladı.
Olay sonrası İ.B'nin sanıkları otomobil ile M.D'ye ait eve götürdüğünü ifade eden savcı, M.D'nin sanıkları ve olayda kullanılan silahları bu evde sakladığını belirtti.
Verilen Cezalar
Savcı, sanıklar T.T ve Ö.B'yi "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile birlikte, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması" suçundan 8'er yıla kadar ceza talep etti. Diğer sanıklar İ.B ve M.D için de çeşitli suçlardan cezalar önerildi.
Sanıkların savunmaları alınarak, suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talep etmeleri üzerine mahkeme heyeti, T.T ve Ö.B'yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Ayrıca, İ.B 17 yıl 6 ay, M.C.P ise 14 yıl 7 ay hapis cezası aldı. M.D ise toplamda 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olayın Arka Plânı
Olay, 2 Ağustos 2022'de Seyhan ilçesi Kayalıbağ Mahallesi'nde meydana geldi. Ergin Opcin, işlettiği kıraathanede uğradığı silahlı saldırı sonucunda hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Olay sonrasında, M.C.P, T.T ve Ö.B tutuklandı, İ.B ve M.D ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.