DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,14 -0,2%
ALTIN
5.931,22 -0,21%
BITCOIN
3.730.247,81 0,32%

Adana'da Tabancayla Öldürme Olayında 5 Sanığa Dava Açıldı

Adana'da bir kişinin tabancayla öldürülmesiyle ilgili 5 sanık hakkında dava açıldı. 4'ü tutuklu olan sanıkların yargılanması başlıyor.

Yayın Tarihi: 08.04.2025 11:40
Güncelleme Tarihi: 08.04.2025 11:40

Adana'da Tabancayla Öldürme Olayında 5 Sanığa Dava Açıldı

5 Sanık Adana'da Tabancayla Ölüm Olayına Karıştı

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesi'nde bir kişinin tabancayla vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili 4'ü tutuklu toplam 5 sanığa dava açıldı.

Olayın Detayları

Yeniyayla Mahallesi'nde 8 Aralık 2024 tarihinde meydana gelen olayda, Mehmet Ateş (32) silahlı bir kavgada hayatını kaybetti. Olayın ardından E.O., M.D., N.K., S.D. ve tutuksuz yargılanan M.O. gözaltına alındı.

Husumet ve Kavga

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Ateş ile sanık S.D. arasında bir husumet bulunduğu vurgulandı. Olay günü E.O., N.K. ve M.D. karşılaştıkları Ateş'i darbettiği, ardından S.D.'nin ruhsatsız tabancasıyla Ateş'i vurarak öldürdüğü bildirildi.

Sanıkların Suçlamaları

İddianamede S.D.'nin 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 18 yıla, ruhsatsız ateşli silah bulundurma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı belirtildi. E.O., M.D., N.K. ve M.O. hakkında ise 'haksız tahrik altında kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yargılama Süreci Başlıyor

İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 5 sanığın yargılanmasının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.