Alman Hemşire Nientiet'ten Çağrı
Somali’nin başkenti Mogadişu’da 2018 yılında kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılan Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) çalışanı Sonja Nientiet, Alman hükümetine kritik bir çağrıda bulundu. Nientiet, video mesajında, "Serbest bırakılmam için hızlı bir şekilde harekete geçmenizi rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
İlk Video Mesajı 7 Yıldan Sonra
7 yıl aradan sonra ilk kez kameralar karşısına geçen Nientiet, ülkesine ve sevdiklerine hitaben yaptığı açıklamada, "Bu mesajı Alman hükümetine, yurttaşlarıma ve memleketimdeki sevdiklerime gönderiyorum. Çünkü beni, sevdiklerimi tekrar görmeyi düşünmeye iten şey budur" dedi.
Hayati Tehlike Uyarısı
Nientiet, Alman yetkililerden "evine sağ salim dönecek bir çözüm" beklediğini belirterek, "Beni kaçıranların talepleri açık. Eğer hemen harekete geçilmezse hayatım için endişeleniyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan'a Seslendi
Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a da seslenen Nientiet, "Sayın Şansölye, gücünüzü ve şefkatinizi takdir ediyorum. Müdahalenizin benim için yaşamla ölüm arasındaki farkı yaratabileceğini biliyorum. Hayatım tehlikede" diye ekledi. Her gün yaşadığı buzorcuların yalnızca kendi sağlığını değil, ailesinin de sağlığını etkilediğini vurguladı.
Kaçırılma Olayı ve Talepler
ICRC çalışanı Sonja Nientiet, 2 Mayıs 2018’de kimliği belirsiz silahlı kişilerce kaçırılmıştı. Kaçıranların, Alman hükümetinden yaklaşık 20 milyon dolar para talep ettiği bildiriliyor.