Ankara'da Gazze Saldırılarına Protesto
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyeleri, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını protesto etmek için ABD Büyükelçiliği önünde toplandı. Protestoda, Filistin ve Türk bayrakları taşıyan katılımcılar, "Nehirden denize özgür Filistin" ve "Amerikan emperyalizmine ve siyonist işgale hayır" gibi sloganlar attı.
İçerideki Mesajlar ve Sloganlar
Protestocuların elinde, "Gazze Gazzelilerindir" yazılı pankartlar yer aldı. Ayrıca, "Kahrolsun İsrail" ve "Terörist İsrail, terörist Amerika" gibi sloganlar da sık sık haykırıldı. Etkinlikte, Filistin halkı için dualar edildi.
Tayyar Tercan'ın Açıklamaları
Platform adına konuşan Tayyar Tercan, dünya kamuoyunun gözleri önünde Filistin halkının yok edildiğine dikkat çekerek, "Artık harekete geçilmeli ve bedeli ne olursa olsun, soykırımı durduracak adımların atılması gerekiyor," ifadelerini kullandı.
Ateşkesin İhlali ve Son Gelişmeler
Tercan, İsrail ordusunun 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesi ihlal ettiğini hatırlattı. "Silahı sıkan, bombayı atan siyonist Yahudilerdir. Her türlü desteği vererek bu soykırımı sürdürmeye devam eden ise Amerika ve Batı ülkeleridir," dedi.
Gazze'deki Durum
Günlerdir Gazze'ye gıda yardımı girmediğini belirten Tercan, "Yakında açlıktan toplu ölüm haberlerini duyabiliriz. Gazzeli kardeşlerimiz çaresiz, katil İsrail daha pervasızca saldırıyor," şeklinde konuştu. Protesto, Filistin halkının maruz kaldığı bu zulme karşı sessiz kalmamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyeleri, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) üyeleri, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarını ABD Büyükelçiliği önünde protesto etti.