Aydın’da 7 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ağaçlandırma seferberliği sürüyor
Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği çerçevesinde Aydın’ın 17 ayrı noktasında toplam 7 bin fidan toprakla buluştu. Etkinlikler, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında gerçekleştirildi.
Özellikle yaz aylarında artan orman yangınlarıyla birçok ormanlık alanın zarar görmesi üzerine harekete geçen bakanlık, ülke genelinde ağaçlandırma seferberliği ilan etti. Aydın'da düzenlenen etkinliklerde binlerce fidan toprakla buluştu.
Efeler'de yoğun katılım: 1.500 fidan dikildi
Aydın Valisi Yakup Canbolat’ın da katıldığı etkinlik, Efeler ilçesi Ovaeymir Mahallesi'ndeki alanda yoğun ilgi gördü. Program kapsamında burada 1.500 fidan toprakla buluşturuldu. Dikilen türler arasında mavi selvi, fıstık çamı, incir bulunuyor.
Vali Canbolat etkinlik öncesinde yaptığı konuşmada, toprağa verilen her fidanın geleceği yeşerten bir umut olduğunu vurguladı. Toprakla buluşturduğumuz her fidan, geleceği yeşerten bir umuttur.
Yangın hasarı ve hedefler
Konuşmasında, 2024 yılında yaşanan yangınlara değinen Canbolat, bu yıl meydana gelen 10 orman yangınında 325 hektar verimli orman alanının zarar gördüğünü belirtti. Ayrıca, Aydın genelinde bu yıl 260 bin fidan dikildiğini ve yıl sonuna kadar bu sayının 450 bine ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.
Canbolat, Efeler Ovaeymir Mahallesi’nde 2024 yılında yangında zarar gören 6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanını yeniden yeşertmek amacıyla fidan dikildiğini söyledi.
Toplumsal katılım ve eğitim
Konuşmaların ardından Vali Yakup Canbolat başkanlığında, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, jandarma ekipleri ve vatandaşlar fidan dikimi gerçekleştirdi. Canbolat, öğrencilerle birlikte fidanlara can suyu vererek ormanların önemini anlattı.
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI KOORDİNESİNDE BAŞLATILAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ ÇERÇEVESİNDE AYDIN’IN 17 AYRI NOKTASINDA TOPLAM 7 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU.