DOLAR
38,26 -0,05%
EURO
44 0,44%
ALTIN
4.278,97 -1,74%
BITCOIN
3.373.725,93 -1,1%

Belçika, Cezaevlerindeki Yoğunluğu Azaltmak İçin Yabancı Mahkumları Göndermeyi Planlıyor

Belçika, cezaevlerindeki aşırı yoğunluğu azaltmak için yabancı mahkumları başka ülkelere göndermeyi değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 26.03.2025 17:38
Güncelleme Tarihi: 26.03.2025 17:38

Belçika, Cezaevlerindeki Yoğunluğu Azaltmak İçin Yabancı Mahkumları Göndermeyi Planlıyor

Belçika Cezaevleri İçin Çözüm Arıyor

Belçika Adalet Bakanı Annelies Verlinden, ülkesindeki cezaevlerinde uzun süredir yaşanan aşırı yoğunluk sorununu çözmek amacıyla yabancı mahkumların Kosova başta olmak üzere diğer ülkelerdeki cezaevlerine gönderilmesi planını değerlendiriyor.

Uluslararası İşbirliği Görüşmeleri

Belçika'nın resmi ajansı Belga'nın haberine göre, ülkede cezaevlerinde bulunan yabancı hükümlülerin başka bir Avrupa ülkesindeki cezaevlerine transfer edilmesi veya yeni cezaevlerinin inşa edilmesi konuları görüşülüyor. Verlinden, Federal Parlamento'da yaptığı konuşmada, cezaevlerindeki mahkum sayısının azaltılması için üçüncü ülkelerle yapılan görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, en olası seçeneğin Kosova olduğunu ifade etti.

Geniş Kapsamlı Çabalar

Verlinden, hüküm giymiş yabancı uyrukluların ülkelerine geri gönderilmesine yönelik çabaların devam ettiğini dile getirdi. Ayrıca, mahkumların iadesi konusunda işbirliğini artırmak amacıyla Fas, Cezayir, Tunus ve Arnavutluk gibi ülkelerle diplomatik ziyaretlerin planlandığını açıkladı.

Aşırı Kalabalık Sorunu

Belçika'daki cezaevlerinde zamanla artan aşırı kalabalık, yetersiz sağlık ve temizlik hizmetleri ile mahkumlar arası şiddet gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Ülkedeki toplam cezaevi kapasitesi 11 bin 40 iken mevcutta 13 bin mahkum bulunduğu bilgisi veriliyor.

Yeni Cezaevleri İçin Beklentiler

Mahkumların yerleştirileceği yeni cezaevlerinin Avrupa standartlarına uygun bir şekilde inşa edilmesinin zaman alacağı ve bu girişimin Belçika'ya maliyetinin yaklaşık 202 milyon avro olacağı tahmin ediliyor.