DOLAR
38,85 0%
EURO
44,87 0%
ALTIN
4.344,5 0%
BITCOIN
4.106.540,29 -0,81%

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'nde Barış Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tiran'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'nde, barış vurgusu yaptı ve dünya liderleriyle bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 16.05.2025 14:47
Güncelleme Tarihi: 16.05.2025 14:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'nde Barış Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesi'ne Katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu 6. Zirvesine katıldı. Zirve, İskender Bey Meydanı'nda gerçekleştirildi ve Erdoğan, burada Arnavutluk Başbakanı Edi Rama tarafından karşılandı.

Başbakan Rama, Erdoğan'a zirve oturumlarının yapılacağı Opera Binası'na kadar eşlik ederek, Yunanistan'dan dünya genelinde barış mesajı verdi. Basın mensuplarının Rusya-Ukrayna görüşmeleri hakkındaki sorusuna Erdoğan, "Kardeşimle (Edi Rama) beraber, Arnavutluk'tan tüm dünyaya barışı seslendireceğiz" yanıtını verdi.

Liderler Arasında Kısa Sohbetler

Zirve oturumlarının gerçekleştirileceği Opera Binası'nda, Erdoğan, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani gibi önemli liderlerle ayaküstü bir süre sohbet etme fırsatı buldu.

Açılış Programında Önemli Anlar

Zirvenin açılış programında Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yan yana oturdu. Açılışın ardından liderler, aile fotoğrafının çekileceği alana geçti. Burada Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir süre sohbet eden Erdoğan, fotoğraf çekiminde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile birlikte yer aldı.

Ayrıca liderler, zirvenin anısına Avrupa Siyasi Topluluğu'nun logosunun bulunduğu panoyu imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği Arnavutluk'ta, Başbakan Edi Rama (solda) tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin açılışı için gittiği Arnavutluk'ta, Başbakan Edi Rama (solda) tarafından karşılandı.