Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van mitinginde konuştu: "Milletimiz bu oyunların hesabını sandıkta soracak"

Van'da düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP binasındaki para sayma görüntülerine sert tepki gösterdi. Erdoğan, "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak çağırarak, yalan söyleyerek kimse kendisini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak." dedi

Yayın Tarihi: 15.03.2024 15:49
Güncelleme Tarihi: 15.03.2024 17:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Van mitinginde konuştu: "Milletimiz bu oyunların hesabını sandıkta soracak"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Van mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Öncelikle dün Hakkari'den dönerken trafik kazasında vefat eden AK Parti Van İl Yönetim Kurulu üyesi Bilal Eryiğit'e Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, Vanlılara teşekkür etti

31 Mart'taki yerel seçimlere az bir süre kala, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

erdoğan

- Öncelikle dün Hakkari'den dönerken trafik kazasında vefat eden AK Parti Van İl Yönetim Kurulu üyesi Bilal Eryiğit'e Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, yakınlarına ve Van İl Teşkilatı'na başsağlığı diliyorum.

- İpek Yolu'nun hiç solmayan kutup yıldızı Van'a selam olsun.

- İyi günlerde, kötü günlerde hep yanınızda olduk. Mayıs seçimlerinde %38,5 oy aldığımız için teşekkür ediyorum.

- Mayıs seçimlerinde CHP adayı etrafında birleştiler. Ülkemizde tek parti faşizmi döneminin acılarını yaşamayan yok. CHP'yi ve adayını getirip size dayattılar. Sizin kapınızın önünden geçilmeyecek isimleri iradenize ipotek koyarak meclise taşıdılar.

- Oysa Van, tek parti faşizminin temsilcisi CHP'ye kurban edildi. Bugün aynı oyunu tekrar sahnelemek istiyorlar. Fiyakalı ifadelerle gizlemeye çalıştıkları ittifaklarla sizlerin iradesini bir kez daha satılığa çıkardılar.

- Şu ilçe senin, bu belediye meclis üyesi benim hesabı yaptılar. Kazanmak için değil, kaybettirmek için çalıştılar. Kurdukları bu çarpık oyunla milletin aklıyla alay ettiler. İşin içine destelerce para girdi ve oyun iyice kirlendi.

erdoğan

- Bağırarak, çağırarak, yalanlarla etrafa saldırarak, kibirle milleti aşağılayarak kimse kendini bu kirden arındıramaz. Milletimiz 31 Mart'ta sandıkta hesap soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır.

- Emniyet bize 55 bin kişinin katılacağını söylüyor. Van'ın iradesini sapkın ideolojilere, zübük siyasetçilere peşkeş çekmeye çalışanlara dur demeye var mısınız? Van'ın geleceğini umursamayanları mahkum etmeye var mısınız? Van'ı kendi hizmetleri için sömürenlerden kurtarmaya var mısınız?

- Son 2 asırdır bu oyunu gördük. Ülkemizi bölmek için uğraştılar. Artık maskelerin inme vakti geldi. CHP dediğiniz, CHP değildir. Herkes kendi ihtirasının peşindedir. DEM'de kimin iradesi kimin elinde belli değil. Bu yapının tek misyonu ülkenin aleyhine ne varsa ona destek vermektir.

- Türkiye'de ülkenin ve milletin güvenliği, refahı için çabalayan, ter döken sadece biziz. Cumhur İttifakı, bunun için saldırıların hedefindeydi. Ama biz milli irade işportacılarına eyvallah demeyiz.

- Van'a son 21 yılda 168 milyar TL kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 9 bin 974 derslik inşa ettik, gençlik ve sporda 8 bin 300 yatak kapasiteli yurtlar açtık, 74 spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta 104 tesis inşa ettik, TOKİ vasıtasıyla 25 bin 736 konutu tamamladık, 8 atık su arıtma tesisi inşa ettik, ulaşımda bölünmüş yol uzunluğunu 597 km'ye çıkardık.

- Türkiye Yüzyılı vizyonu ile zirveye gözünü diken bir Türkiye var. Diğer tarafta ise ülkemizi istikrarsızlaştırmak isteyen emperyalistlerin girdabı var. Artık maskelerin inme vakti geldi.