DOLAR
42,56 -0,03%
EURO
49,5 -0,01%
ALTIN
5.732,47 -0,16%
BITCOIN
3.821.710,22 -0,09%

Erdoğan-Rutte Telefon Görüşmesi: Ukrayna, Rusya ve Alaska Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Ukrayna-Rusya savaşı, İstanbul müzakereleri ve Alaska Zirvesi öncesi son gelişmeleri görüştü.

Yayın Tarihi: 14.08.2025 17:56
Güncelleme Tarihi: 14.08.2025 17:56

Erdoğan-Rutte Telefon Görüşmesi: Ukrayna, Rusya ve Alaska Zirvesi

Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Rutte telefonda görüştü

İstanbul müzakereleri ve Alaska Zirvesi öncesi son durum ele alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile Genel Sekreter'in talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş başta olmak üzere bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında kalıcı ateşkesin sağlanması amacıyla başlatılan İstanbul müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini belirterek, bu sürecin insani konulara olumlu yansımalar sağlamasını önemli bulduğunu ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Rutte ise, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacak Alaska Zirvesi öncesinde Ukrayna'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Türkiye'nin Alaska'da yapılacak görüşmeleri yakından takip ettiğini vurguladı.