Etna Yanardağı'nda Volkanik Aktivite Artış Gösterdi
İtalya'nın Sicilya Adası'ndaki Etna Yanardağı'nda yeniden lav akışının meydana geldiği bildirildi. AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yaklaşık 3 bin 300 metre yüksekliğe ulaşan bu etkileyici yanardağın "Bocca Nuova (Yeni Ağız)" isimli kraterinin güney yamacında 8 Şubat'ta gerçekleşen çatlaktan başlayarak dün akşam saatlerinde yeni bir lav akışı gözlemlendi.
Hava Ulaşımında Olumsuz Etki Yok
Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'nün (INGV) basınıyla paylaştığı bilgilere göre, yanardağdaki lav akıntısının dışında zayıf şekilde kül püskürtme faaliyetleri de devam ediyor. Diğer yerel medyalar ise, Etna'daki volkanik aktivite nedeniyle hava ulaşımında herhangi bir aksamanın yaşanmadığını, yanardağ yakınlarındaki Katanya Uluslararası Vincenzo Bellini Havalimanı'nın hava trafiğine açık olduğunu vurguluyor.
Son günlerde, Etna'da 8 Şubat'tan bu yana lav akıntısı, kül ve lav püskürtme gibi yoğun volkanik faaliyetler kaydedildi. Kıta Avrupası'nın en yüksek aktif yanardağı olma özelliği taşıyan Etna, aynı zamanda 2024 yaz aylarında da şiddetli kül ve lav püskürtme olayları ile gündeme gelmişti.