FETÖ Operasyonları: 49 Şüpheli Yakalandı, 39 Tutuklama
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 29 ilde yürütülen ve 10 gündür devam eden operasyonlarda 49 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 39'unun tutuklandığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şüphelilerin terör örgütünün güncel yapılanması içinde faaliyet yürüttüklerini, ankesörlü telefonlarla örgüt içindeki sorumlu kişilerle irtibat kurduklarını, terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıklarını ve sosyal medya hesapları üzerinden FETÖ'nün propagandasını yaptıklarının tespit edildiğini belirtti.
Operasyonların düzenlendiği iller şunlar: Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzurum, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop ve Yozgat.
Yerlikaya ayrıca operasyonlar sonucu çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildiğini, valileri, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarını, Jandarma TEM Daire Başkanlığını, operasyonları gerçekleştiren il jandarma komutanlarını ve jandarmayı tebrik ettiğini ifade etti.
Vurgu: Milletin birlik ve beraberliğine, devletin bütünlüğüne ve vatandaşların huzuruna kastedenlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği kaydedildi.