DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.852.803,85 -0,18%

Husiler: ABD'nin Sana'ya 15 Hava Saldırısı Düzenlediği Açıklandı

Yemen'deki Husiler, ABD'nin başkent Sana'ya 15 hava saldırısı düzenlediğini ve Umran ile Sada'ya 27 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.03.2025 23:57
Güncelleme Tarihi: 26.03.2025 23:57

Husiler: ABD'nin Sana'ya 15 Hava Saldırısı Düzenlediği Açıklandı

Husiler, ABD'nin Yemen'deki Hava Saldırılarını Duyurdu

Yemen'deki Husiler, ABD’nin başkenti Sana'ya 15 hava saldırısı gerçekleştirdiğini bildirdi. Husilere bağlı El-Mesira televizyon kanalında yer alan habere göre, bu saldırılar Sana'nın hem güney hem de kuzey bölgelerine yapıldı.

Saldırıların Ayrıntıları Henüz Belirgin Değil

Saldırıların sonuçları hakkında ise henüz ayrıntılı bilgi verilmedi. ABD tarafından konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmış değil. Husiler, ayrıca son 24 saatte Umran ve Sada şehirlerine 27 hava saldırısı gerçekleştirildiğini de duyurdu.

Yemen'deki Gelişmeler

Husilerin 7 Mart’ta yaptığı bir açıklamada, İsrail’e Gazze’ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre verildiği aktarıldı; aksi takdirde deniz operasyonlarının yeniden başlatılacağı ifade edildi. ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformunda, ordusuna Husilere karşı büyük bir saldırı başlatması için talimat verdiğini açıkladı.

Husilerden Uyarılar

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin hedef alındığını, saldırılara devam edilmesi durumunda deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını belirtti.

Açıklanan Sayılar

Husiler, ABD ve İngiltere’nin başkent Sana’nın da bulunduğu bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 79 kişinin yaşamını yitirdiğini, 107 kişinin yaralandığını bildirdi.