İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim kentine bağlı Farun beldesinde, Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.
Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail askerleri, Farun beldesinde yaşayan Samir Halil’e ait 100 metrekarelik evi tamamen yerle bir etti. Yıkılan evde 7 kişilik bir ailenin yaşadığı bildirildi.
İsrail ordusu, sık sık işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, "ruhsatsız olduğu" iddialarıyla Filistinlilere ait yapıları yıkmaya devam ediyor.
Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Komitesi verilerine göre, ocak ayı itibarıyla İsrail ordusu, 74'ü meskun ev, 4'ü boş ev ve 29'u tarım tesisi olmak üzere toplam 126 yapıyı etkileyen çok sayıda baskın ve yıkım gerçekleştirdi.
İsrail makamları, işgal altındaki Batı Şeria'nın C bölgesi'nde Filistinlilerin inşaat ve tarım yapmalarını engellerken, Filistinlilerin ruhsat alma sürecinin neredeyse imkansız olduğu vurgulanıyor.
Filistin yönetimi ile İsrail arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştır. İşgal altındaki Batı Şeria'nın yüzde 18'ini kapsayan A bölgesinin yönetimi, idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e, güvenliği ise İsrail'e devredilmiştir. Yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin ise idare ve güvenliği tamamen İsrail'e bırakılmıştır.