DOLAR
42,56 -0,02%
EURO
49,5 0%
ALTIN
5.735,22 -0,21%
BITCOIN
3.818.578,66 0%

Kocaeli Karamürsel'de Orman Yangını: 1 Mahalle Tahliye Edildi

Karamürsel'deki Suludere orman yangınında havadan ve karadan müdahale sürüyor; rüzgar nedeniyle Akçat Mahallesi'nde 1 mahallede tahliye başlatıldı.

Yayın Tarihi: 15.08.2025 16:50
Güncelleme Tarihi: 15.08.2025 21:02

Kocaeli Karamürsel'de Orman Yangını: 1 Mahalle Tahliye Edildi

Kocaeli Karamürsel'de orman yangınına müdahale sürüyor

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine bağlı Suludere Mahallesi mevkisinde, ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın haberinin iletilmesi üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile yangın söndürme helikopterleri sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahale eden ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bölgeye gelen yetkililer yangın sahasındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Vali İlhami Aktaş, yangın mahalline gelerek yürütülen çalışmaları takip etti. Aktaş, AA muhabirine yangına havadan ve karadan müdahale edildiğini belirtti ve bölgedeki vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

Tahliye çalışması başlatıldı

Rüzgarın etkisiyle yangının geniş alana yayılması üzerine Akçat Mahallesinde tedbir amaçlı 1 mahallede tahliye çalışması başlatıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı: "Karamürsel'deki orman yangınına havadan ve karadan müdahalemiz aralıksız sürüyor. Ekiplerimiz, yangını en kısa sürede kontrol altına almak için canla başla çalışıyor. Yangından etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, alevlere karşı mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum."

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ortaya çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale...

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ortaya çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde ortaya çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale...