DOLAR
42,68 -0,02%
EURO
50,12 0,01%
ALTIN
5.909,6 -0,2%
BITCOIN
3.776.992,98 0,2%

Lazkiye'de Devrik Rejim Unsurlarına Operasyon: 11 Güvenlik Görevlisi Hayatını Kaybetti

Suriye Ordusu'nun Lazkiye'deki devrik rejim unsurlarına yönelik operasyonu sürerken 11 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 06.03.2025 21:51
Güncelleme Tarihi: 06.03.2025 21:51

Lazkiye'de Devrik Rejim Unsurlarına Operasyon: 11 Güvenlik Görevlisi Hayatını Kaybetti

Suriye ordusunun Lazkiye ilinde devrik Beşşar Esed rejimi unsurlarına yönelik düzenlediği operasyon devam ediyor.

Suriye resmi haber ajansı SANA, Lazkiye'nin Beyt Ana köyünde devrik rejim unsurlarının güvenlik güçlerine saldırı düzenlediğini ve saldırıda bir güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberde, ölü ve yaralıları hastaneye sevk etmek için olay yerine hareket eden bir ambulansın da devrik rejim unsurları tarafından hedef alındığı kaydedildi. Güvenlik güçlerinin köye takviye birlikler gönderdiği ve bölgede söz konusu unsurlarla çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

Ölü sayısı 10'u geçti

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Ceble ilçesinde bulunan Hımeymim Havalimanı ve Deniz Akademisi yakınlarında devam eden çatışmalarda en az 10 güvenlik görevlisi hayatını kaybetmiş durumda. Böylece gün boyu düzenlenen çatışmalarda Suriye Ordusu'ndan toplamda en az 11 güvenlik gücü yaşamını yitirdi.

Çatışma noktalarına zırhlı araçların da yer aldığı takviye güçler sevk edildi. Devrik rejim unsurlarının saldırısını protesto etmek amacıyla İdlib, Humus, Lazkiye ve Halep illeri ile Ceble'de yüzlerce kişi meydanlarda toplandı.

Tartus ilinde gece sokağa çıkma yasağı getirildi

SANA'ya konuşan Lazkiye Genel Güvenlik İdaresi Müdürü Mustafa Kuneyfati, "Devrik rejim unsurları, genel güvenlik güçlerinin yol kontrol noktalarına planlı saldırı yaptı. Kamu kurumları tahrip edildi." şeklinde açıklamada bulundu. Kuneyfati, güvenlik güçlerinin seferber edildiğini, Ceble kırsalındaki saldırının püskürtüldüğünü, ilçe merkezinde ise çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Diğer yandan, Tartus ilinde gece 22.00 ile sabah 10.00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Güvenlik güçlerine pusu kuran gruplardan biri olarak bilinen ve kendisini devrik rejimin Gays Güçleri komutanı olarak tanıtan Gayyas Delle, mevcut yönetimi devirmek için askeri meclis kurduklarını duyurdu.

Ceble'ye bağlı Beyt Ana köyü, "Kaplan Güçleri" olarak bilinen 24. Fırka'nın komutanı ve işlediği katliamlarla tanınan Süheyl el-Hasan'ın memleketi olarak biliniyor. Suriye ordusu, Lazkiye ve Dera ilinde son iki günde silahlarını teslim etmeyi reddeden devrik rejim unsurlarına operasyon başlatmıştı.