DOLAR
42,83 0%
EURO
50,38 -0,36%
ALTIN
6.169,9 -0,03%
BITCOIN
3.747.760,23 0,06%

Mersin'de Mobil Kuaför Aracı 30 Bin 711 Kişiye Ücretsiz Hizmet Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 'Mobil Kuaför Aracı', kırsal mahallelerde 30 bin 711 kişiye ücretsiz kuaför ve berber hizmeti sundu.

Yayın Tarihi: 25.12.2025 11:09
Güncelleme Tarihi: 25.12.2025 11:09

Mersin'de Mobil Kuaför Aracı 30 Bin 711 Kişiye Ücretsiz Hizmet Verdi

Mersin'de Mobil Kuaför Aracı 30 Bin 711 Kişiye Ücretsiz Hizmet Verdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde berber ve kuaför hizmeti bulunmayan vatandaşlara yönelik hayata geçirilen Mobil Kuaför Aracı, bugüne kadar 30 bin 711 kişiye ücretsiz hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren araç, saç kesimi, sakal tıraşı, saç boyama, kaş ve bıyık işlemleri gibi kişisel bakım hizmetlerini kırsal mahallelerde ücretsiz sunmaya devam ediyor.

Yaklaşık 5 yıldır hizmet veren Mobil Kuaför Aracı, gittiği her mahallede yoğun ilgi görüyor. Vatandaşlar bu hizmet sayesinde hem zamandan tasarruf ediyor hem de bütçelerine katkı sağlıyor. Kent merkezi yanı sıra Tarsus ve Silifke’nin kırsal mahallelerini de gezen mobil aracın son durağı, Yenişehir ilçesine bağlı Kocahamzalı Mahallesi oldu.

"5 yılda 30 bin 711 kişiye ulaştık"

Neslihan Tukta, kırsal mahallelerde önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını belirterek, "Mobil Kuaför Aracımızla kuaför ve berber olmayan mahallelerde hizmet veriyoruz. Saç kesimi, kaş, bıyık işlemleri ve saç boyama yapıyoruz. Herkes bu hizmetimizden yararlanabiliyor. Maddi anlamda güçlük çeken vatandaşlarımız ücretsiz hizmetimizden çok memnun. Şimdiye kadar 30 bin 711 kişiye ulaştık" dedi.

Halkımız için çok iyi bir hizmet

Çağrı Kerem Uslu, Kocahamzalı Mahallesi Muhtarı olarak, "Mahallemiz merkeze uzak. Bu nedenle böyle hizmetler bizim için çok kıymetli. Ücretsiz olması da ayrı bir avantaj. Halkımız adına Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz" diye konuştu.

Vatandaşlardan tam not

Yeter Tokmak hizmetten yararlandığını aktararak, "Merkezde kuaföre gitmek hem zaman hem de maddi açıdan zor. Bugün saç kesimi, kaş bıyık ve boya yaptırdım. Özel bir kuaförde bunlar 2 bin 500 lirayı bulur. Kırsal bölgeler için çok güzel bir hizmet" dedi.

Zehra Uslu da memnuniyetini ifade ederek, "Her zaman merkeze gidemiyoruz. Ücretsiz olması büyük kolaylık. Kesimi de bakımı da çok güzel. Hepimiz memnunuz. Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN...

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN VATANDAŞLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRİLEN 'MOBİL KUAFÖR ARACI', BUGÜNE KADAR 30 BİN 711 KİŞİYE ÜCRETSİZ HİZMET VERDİ.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN KIRSAL MAHALLELERDE BERBER VE KUAFÖR HİZMETİ BULUNMAYAN...

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.