Pakistan, İsrail'in Gazze bölgesine yönelik insani yardım girişlerini durdurması ve elektrik tedarikini kesme kararını şiddetle kınadı. Bu açıklama, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından sosyal medya platformu X üzerinden yapıldı.
Şerif, yaptığı paylaşımda, "İsrail'in gıda ve ilaç dahil olmak üzere insani yardımların Filistin topraklarına girişini askıya alması ve bölgede su arzının kısıtlanması tehdidi oluşturan elektrik tedarikini kesmesini şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Mübarek ramazan ayında alınan bu tür kararların, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu milyonlarca masum Filistinlinin hayatını tehlikeye attığını belirten Şerif, bu tür eylemlerin kınanması gerektiğini vurguladı.
İsrail, Hamas ile sağlanan ateşkes ve esir takası anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasının ardından, 2 Mart tarihinden itibaren Gazze'ye insani yardımların girişini durdurma kararı almıştı. Ayrıca, İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen de 9 Mart tarihinde Gazze'ye elektrik tedarikinin hemen kesileceğini açıklamıştı.