Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Seçim sonrası zam fırtınası başladı: Sigara fiyatlarına zam yağdı!

2024 seçimlerinin heyecanı dinerken, sigara fiyatlarına zam haberleri damga vurdu.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 19:32
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 20:52

Seçim sonrası zam fırtınası başladı: Sigara fiyatlarına zam yağdı!

2024 seçimleri sona erdi, fakat zamlar bitmedi. Winston grubuna ait sigara markalarına zam yapıldı. Zamlar sonrası en ucuz sigara 58 TL'ye, en pahalı sigara ise 69 TL'ye yükseldi.

zam

2024 seçimlerinin heyecanı dinmeden, sigara severleri üzecek bir haber geldi. Winston grubuna ait dört sigara markasına zam yapıldı. Zamlarla birlikte en ucuz sigara 58 TL'ye, en pahalı sigara ise 69 TL'ye yükseldi.

Zamlar Tütün Ürünlerine de Yansıdı:

Seçim sonrası zam furyası sadece alkolle sınırlı kalmadı. Tütün ürünlerine de zam yapıldı. Winston grubuna ait A, B, C ve D markaları zam listesine yer aldı.

En Pahalı Sigara 69 TL Oldu:

Yapılan zamlarla birlikte Winston grubunun en pahalı sigarası 69 TL'ye yükseldi. En ucuz sigara ise 58 TL oldu. Zamlar sonrası sigara fiyatları şu şekilde sıralandı:

A Markası: En ucuz 62 TL, en pahalı 69 TL

B Markası: En ucuz 59 TL, en pahalı 63 TL

C Markası: 59 TL

D Markası: 58 TL

Yerel seçimlerin sona ermesiyle birlikte yeni zamlarla ilgili ilk sinyaller gelmeye başladı. Acı reçetenin şimdiden uygulandığı görülürken, vergilerle bütçenin üzerindeki yükün hafifletileceği tartışılıyor. İlk adımı BTK attı; cep telefonu tarifelerinde artışa gidildi. Yeni tarifelere göre, yurt içi aramaların dakikası 3 lira 12 kuruşa, uluslararası aramaların dakikası ise 31 lira 35 kuruşa yükseldi. Ayrıca, Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Aybaş, sigaraya 9 lira zam yapıldığını duyurdu.

Öte yandan, vergi kayıp ve kaçaklarını önlemek için elektronik ödemeler yakın takibe alınacak. Banka kartı, kredi kartı ve sanal kart üzerinden yapılan ödemelerin inceleneceği ve vergi kayıplarının önüne geçileceği belirtiliyor. Ayrıca, kira sözleşmelerinin e-devlet üzerinden yapılması ve vergi denetimlerinin sıklaştırılması da planlanıyor.

Hızlı Geçiş Sistemi'nde (HGS) alt limit fiyatlarına da güncelleme geldi. Alt limit fiyatı 3 Nisan'dan itibaren 175 TL olarak uygulanacak. Bu değişiklikle, HGS ürünlerinin otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılıyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi gelirlerinde artış sağlamak için çeşitli önlemler alacaklarını belirtti. Vergi denetimlerinin sıklaştırılacağı, kira geliri elde eden mülk sahiplerinin beyanname vermelerinin teşvik edileceği ve kayıt dışılığın önüne geçileceği açıklandı. Ayrıca, elektronik ödemeler üzerinden yapılan alışverişlerin inceleneceği ve vergi kaçaklarının önüne geçileceği ifade edildi.