DOLAR
42,57 -0,01%
EURO
49,64 -0,05%
ALTIN
5.765,05 -0,08%
BITCOIN
3.908.774,67 -0,05%

Sinop’ta 3 bin 860 Fidan "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü"nde Toprakla Buluştu

Sinop merkez ve 8 ilçede düzenlenen etkinlikte Cumhurbaşkanı himayesinde toplam 3 bin 860 fidan 76 dönümlük alana dikildi.

Yayın Tarihi: 11.11.2025 17:08
Güncelleme Tarihi: 11.11.2025 17:08

Sinop’ta 3 bin 860 Fidan "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü"nde Toprakla Buluştu

Sinop’ta 3 bin 860 fidan toprakla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında, Sinop merkez ve 8 ilçede eş zamanlı olarak toplam 3 bin 860 fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinlik programı

Sinop’un Abalı Köyü Harmangölü mevkiinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program kapsamında protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve gönüllüler bir araya gelerek fidan dikimi gerçekleştirdi.

Yetkililerin açıklamaları

Orman Bölge Müdürü Rıdvan Kalelioğlu programda şu ifadeleri kullandı:

"Ormanlar iklimlerin dengelenmesinde, su kaynaklarının korunmasında, erozyonun önlenmesinde ve ürün çeşitliliği sürdürülmesinde hayati öneme sahiptir. Bizler orman teşkilatı olarak bu bilincin ışığında ülkemizin orman varlığını arttırmak, doğayı korumak ve çevreye karşı duyarlılığı güçlendirmek için büyük bir gayret göstermekteyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 2019 yılında ilan edilen bu güzel gün her yıl ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla ülkemizin dört bir yanında milyonlarca fidanın toprakla buluşmasına vesile olmaktadır. Biz de Sinop Orman Bölge Müdürlüğü olarak bu anlamlı günde ilimizin 9 farklı noktasında 3 bin 860 adet fidanı toprakla buluşturacağız. İklim değişikliğinin etkilerini her geçen yıl daha fazla hissettiğimiz bu dönemde doğayı korumanın ve yeşili çoğaltmanın önemi hiç olmadığı kadar artmıştır. Bu bilinçle toplumun her kesimine ağaç dikmeye, doğayı korumaya ve çevreye duyarlı bir yaşam biçimini benimsetmeye davet ediyoruz. Bugün burada kamu kurumlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, öğrencilerimizin ve gönüllülerimizin katkılarıyla toprakla buluşturacağımız her fidan Sinop’un yeşiline, Türkiye’nin oksijenine ve dünyanın geleceğine katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle ağaçlandırma çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm kamu ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, öğrencilerimize ve çevreye duyarlı olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz"

Sinop Valisi Mustafa Özarslan da yaptığı konuşmada, "Toplam 76 dönümde 3 bin 860 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Burada da 500 fidanımızı buluşturacağız" dedi.

Dikim ve kapanış

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu ve etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HİMAYELERİNDE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA...

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HİMAYELERİNDE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA, SİNOP MERKEZ VE 8 İLÇEDE EŞ ZAMANLI OLARAK TOPLAM 3 BİN 860 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN HİMAYELERİNDE 11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ KAPSAMINDA...