Siyonizm Karşıtı Hahamlar, Heniyye'nin Cenazesine Katıldı
Katar'da düzenlenen cenaze töreninde, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi anmak için bir araya gelen Neturei Karta hahamları, "Yahudiler Siyonist değildir" yazılı pankartlar açarak destek verdiler.
Cenaze Töreninin Detayları
Heniyye'nin cenaze törenine, Kudüs karşıtı tutumlarıyla bilinen Neturei Karta adı altında toplanan uluslararası Siyonizm karşıtı Yahudi kuruluşunun temsilcileri katıldı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, bu hahamların, geçtiğimiz gün suikaste uğrayan İsmail Heniyye’nin cenaze törenine katıldıkları belirtildi. Kınama Mesajı
Neturei Karta, yaptığı açıklamada, "Heniyye'nin Siyonist İsrail güçleri tarafından öldürülmesini" şiddetle kınadı. Açıklamada yer alan ifadeler; "Bu cinayet, Gazze Şeridi'nde süregelen soykırım kapsamında gerçekleşmiştir" şeklindeydi.
Geçmişteki Şiddet ve İşgal
Ayrıca, bildiride, "Heniyye'ye yönelik şiddet Siyonizm ile başladı ve Filistin'in işgaliyle bağlantılıdır" denildi. Filistin'deki barış ile Yahudi ve Filistinli yüzbinlerce insanın yaşamını kaybetmesinin tarihi işgalle doğrudan ilişkili olduğu belirtildi. Heniyye'nin Defni
İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da Tahran’da suikaste uğramıştı. Cenaze töreni, Doha'daki İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde yapıldı ve naaşı, Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedildi.