DOLAR
42,73 -0,02%
EURO
50,25 -0,2%
ALTIN
5.950,44 0,17%
BITCOIN
3.697.828,23 -0,53%

Sofya'da 15 Temmuz Anma Töreni Gerçekleşti

Bulgaristan’ın Sofya kentinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Yayın Tarihi: 15.07.2025 14:47
Güncelleme Tarihi: 15.07.2025 14:47

Sofya'da 15 Temmuz Anma Töreni Gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anlamlı bir anma töreni gerçekleştirildi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda düzenlenen etkinliğe, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.

Saygı Duruşu ve Marşlar

Törende, darbe girişiminde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, ardından Bulgaristan ve Türkiye ulusal marşları okundu.

Büyükelçi Uyanık’ın Konuşması

Büyükelçi Mehmet Sait Uyanık, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti için yakın tarihin en önemli günlerinden biri olduğunu vurguladı. Uyanık, "Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğünü, bağımsızlığını, özgürlük ve demokrasisini hedef alan işgal teşebbüsü, vatandaşlarımızın cesareti ve devletimizin kararlılığıyla bastırılmıştır." dedi.

Uyanık, darbe girişiminin FETÖ terör örgütü tarafından organize edildiğinin itiraflarla belgelendiğini ifade etti. Ayrıca, "Türkiye Cumhuriyeti devletinin FETÖ terör örgütüyle mücadelesi, ulusal güvenliğin en önemli yapıtaşlarından birini teşkil etmektedir." şeklinde sözlerine devam etti.

FETÖ ile Mücadele Vurgusu

Büyükelçi Uyanık, Türkiye'nin dost ve müttefikleriyle daima işbirliği halinde olduğunu ve uluslararası alanda FETÖ yapılanmalarının büyük kısmının etkisiz hale getirildiğini belirtti. "Komşu, dost ve müttefik Bulgaristan'da yaşayan Bulgar dostlarımızın ve kıymetli soydaşlarımızın da bu eli kanlı örgüt konusunda aydınlatılmaları için gayretlerimiz devam edecek." dedi.

Dua ve Fotoğraf Sergisi

Tören, Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci tarafından yapılan duala sona erdi. Misafirler, konutun avlusunda kurulan, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çekimlerinden oluşan "15 Temmuz ve Hafıza" isimli fotoğraf sergisini gezme fırsatı buldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni...

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni organize edildi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda yapılan törene, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni...

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma töreni organize edildi. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği Konutu'nda yapılan törene, Bulgaristan Parlamentosu milletvekilleri, Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü heyeti, diplomatlar ve basın mensupları katıldı.