Tekirdağ'da şoförler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından taleplerinin karşılanmadığını öne sürerek, kontak kapatma eylemi gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan şoförler, zaman zaman "Ulaşım istifa", "Başkan nerede?", "Esnafın ahı yerde kalmaz" gibi sloganlar atarak protestolarını sürdürdü.
Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, esnafın tüm sorunlarını UKOME'ye ilettiklerini belirtti. 2017 yılından itibaren iletilen sorunların yüzde 90'ının çözülmediğini iddia eden Turan, "Çözüm ve çare bulunamamıştır. Şehrimiz büyümektedir ve 850 bin nüfus bu gün 1 milyon 250 bindir. Bu büyümeye karşılık Ulaşım Dairesi esnafımız hakkında çözüm bulamamıştır." ifadelerini kullandı.
Turan, taleplerine çare bulunmadığı için belediye önünde toplandıklarını vurgulayarak, esnafın UKOME'den çözüm beklediğini sözlerine ekledi. Bir süre kontak kapatarak belediye civarında bekleyen şoförler, daha sonra araçlarıyla bölgeden ayrıldı.
- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Açıklama
Belediyenin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vatandaşların alım gücünün korunması ve toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için adil denge gözetildiği belirtildi. Taşımacılık sektöründe yaşanan maliyet artışlarının vatandaşlara yüklenemeyeceği, toplu taşıma ücretlerine Temmuz 2024'te yüzde 33 oranında zam yapıldığı hatırlatıldı.
Ayrıca bu yıl, sektör temsilcileri tarafından şehir içi toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve servisler için yüzde 60 zam talep edildi. Açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz önünde 12 Mart'ta sektör temsilcileri tarafından basın açıklaması yapılacağı bilgisi üzerine, hemşehrilerimizin mağdur edilmemesi adına ilgili tüm süreçlere ilişkin idaremiz tarafından gerekli tedbirler alınmaktadır. Yaşanabilecek aksaklıklar titizlikle takip edilmektedir." şeklinde ifadelere yer verildi.
Tekirdağ'da şoförler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME) taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı. Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan şoförler, zaman zaman "Ulaşım istifa", "Başkan nerede?", "Esnafın ahı yerde kalmaz" sloganları attı.
Tekirdağ'da şoförler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME) taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı. Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplanan şoförler, zaman zaman "Ulaşım istifa", "Başkan nerede?", "Esnafın ahı yerde kalmaz" sloganları attı.