DOLAR
38,29 -0,04%
EURO
43,73 0,09%
ALTIN
4.107,22 1,16%
BITCOIN
3.579.219,16 -2,62%

Türkiye'de 63 İlde Ücretsiz İnternet Dönemi Başlıyor!

63 ildeki tren garlarında ücretsiz internet hizmeti başladı. Ulaştırma Bakanı'ndan önemli açıklamalar.

Yayın Tarihi: 17.03.2025 10:16
Güncelleme Tarihi: 17.03.2025 10:16

Türkiye'de 63 İlde Ücretsiz İnternet Dönemi Başlıyor!

Ücretsiz İnternet Hizmeti Tüm Türkiye'de Başladı

Türkiye genelinde tam 63 ildeki tren garı ve istasyonlarında ücretsiz internet dönemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapılan açıklamayla resmen başladı. İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyük şehirlerin yanı sıra Sivas, Konya, Kars, Malatya, Erzincan, Batman, Van ve Mardin gibi şehirlere öncelik verildi.

Dev Destek ile Yolcular Düşünülüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesindeki gar ve istasyonlardan artık ücretsiz Wi-Fi hizmetlerinin sunulacağını belirtti. Bu hizmet, öncelikle şehirlerarası yolculuk yapacak vatandaşlar için büyük bir destek. Daha önce, yalnızca Ankara'daki Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarında pilot uygulama olarak başlayarak, gelen talep üzerine ülke genelinde yaygınlaştırıldı.

Türkiye'de 63 İlde Ücretsiz İnternet Dönemi Başlıyor!

Siber Güvenlik Önlemleri Üst Düzeyde

Bakan Uraloğlu, ücretsiz internet hizmetinin siber güvenlik açısından güvenli olduğunu vurguladı. "63 farklı noktada bulunan gar ve istasyonlardaki ücretsiz internet hizmetimiz, en üst düzey siber güvenlik önlemleri alınarak kullanıma sunulmuştur" diyen Uraloğlu, güvenlik açıklarının titizlikle incelendiğini vurguladı. "Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla, güvenli bir şekilde bu hizmetimizden faydalanabilirler" diye ekledi.

Gelecek Hedefler ve Dijitalleşme

Bakan, Wi-Fi hizmetinin zamanla tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırılacağını da belirtti. "TCDD'nin dijitalleşme vizyonu doğrultusunda Wi-Fi hizmetini tüm gar ve istasyonlara yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Uluslararası standartlarda sunduğumuz bu hizmetle, sadece Türkiye'nin değil, ülkemizi ziyaret eden turistlerin de faydalanabileceği modern bir altyapı kuruyoruz" ifadelerini kullandı.