DOLAR
37,95 0,07%
EURO
43,14 0%
ALTIN
4.074,57 0%
BITCOIN
3.232.245,51 -0,79%

Vatikan ve Rusya, Ukrayna Savaşı ve Esir Değişimini Görüştü

Vatikan ve Rusya, Ukrayna Savaşı ve esir değişimi konularında önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 04.04.2025 17:59
Güncelleme Tarihi: 04.04.2025 17:59

Vatikan ve Rusya, Ukrayna Savaşı ve Esir Değişimini Görüştü

Vatikan ve Rusya, Ukrayna Savaşı ve Moskova ile Kiev arasındaki esir değişimini masaya yatırdı. Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri (Dışişleri Bakanı) Monsenyör Paul Richard Gallagher ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün telefonla görüştü.

Vatikan'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede dünya siyasetinin genel durumu ele alındı. Özellikle Ukrayna'daki savaşın mevcut durumu ve askeri eylemlerin durdurulmasına yönelik bazı girişimler değerlendirildi. Vatikan, esir değişimi konularındaki insani çabalarının devam edeceğini bir kez daha vurguladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, tarafların uluslararası gündemdeki ortak ilgi alanlarına dair görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi. Ukrayna etrafındaki durum ve krizinin esas nedenlerinin çözümüne yönelik devam eden Rus-Amerikan diyalogu süreci tartışıldı. Lavrov, esir değişimi gibi insani konulardaki yardımları için Vatikan'a teşekkür etti.

Görüşme sonucunda, Lavrov ve Gallagher'ün yapıcı diyaloğun sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.