Zamir'in Sürpriz Ziyareti: İsrail Genelkurmay Başkanı İşgal Altındaki Lübnan'da
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Başkanı Ali Laricani'nin Beyrut'taki temasları sürerken işgal altındaki Lübnan topraklarına "sürpriz" bir ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretin Detayları
Zamir, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile çatışmaların yaşandığı, İsrail ordusunun işgalini sürdürdüğü noktalarda incelemelerde bulundu. Bölgedeki birliklerle görüşüp saha değerlendirmesi yaptığı bildirildi.
Burada yaptığı konuşmada zafer ima eden ifadeler kullanan Zamir, ateşkesin yürürlüğe girdiği 27 Kasım 2024'ten bu yana Lübnan'a karşı yürütülen operasyonlara ilişkin olarak 600 hava saldırısı düzenlediklerini itiraf etti.
Laricani'nin Beyrut Temasları ve Bölgesel Gerilim
Ali Laricani, bugün Beyrut temasları kapsamında Lübnanlı yetkililerle bir araya gelmişti. Laricani, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına dikkati çekerek, "İsrail bugün yırtıcı bir hayvana dönüştü ve Hizbullah bu yırtıcı hayvana karşı duruyor." demişti.
27 Kasım 2024'te yürürlüğe giren ateşkese rağmen İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine neredeyse her gün hava ve kara saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Ordu, güneyden kısmi çekilme gerçekleştirse de çatışmalarda ele geçirdiği 5 stratejik tepe üzerindeki işgalini sürdürüyor.