Belucistan'da metan patlaması madenleri çöktürdü: 32 madenci hayatını kaybetti

Belucistan'da Sorange kömür sahasında metan gazı patlamasında iki maden çöktü; ekipler gece boyunca 32 madencinin cansız bedenine ulaştı.


Belucistan'da metan patlaması madenleri çöktürdü: 32 madenci hayatını kaybetti

patlama ve can kaybı

Belucistan eyaletinin Ketta yakınlarındaki Sorange kömür sahasında metan gazı sıkışması sonucu bir patlama meydana geldi. Yetkililer, olayın ardından iki madende yangın çıktığını ve madenlerden birinin çöktüğünü bildirdi.

olayın gelişimi:

Patlama, sahadaki iki ayrı kömür ocağını etkiledi; çökme bir diğer madeni de etkiledi. Arama kurtarma ekipleri gece boyunca alanda çalıştı ve kurtarma sonrası maden ocaklarında yapılan çalışmalarda çok sayıda can kaybı yaşandığı tespit edildi.

arama kurtarma ve resmi açıklama:

Yetkililer, olay anında her iki maden sahasında toplam 34 madencinin bulunduğunu bildirdi. Pakistanlı yetkili Muhammad Atif, şu ana kadar her iki madenden 32 cansız bedene ulaşıldığını, kalan 2 madenciyi arama kurtarma çalışmalarının sürdürdüğünü kaydetti.

Olayla ilgili yetkililer, patlamanın nedeninin metan gazı sıkışması ve bunun sonucu çıkan yangın olduğunu belirtti. Çökme nedeniyle etkilenen bölgede çalışmaların güç koşullarda devam ettiği aktarıldı.

Bu gelişme, maden sahasında güvenlik önlemleri ve acil müdahale kapasitesine ilişkin soru işaretlerini gündeme getirirken, yetkililerin arama kurtarma sürecine öncelik verdiği bildirildi.

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 32 madenci...

Pakistan'ın Belucistan eyaletindeki bir kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 32 madenci hayatını kaybetti.

Murat Öztürk

Murat Öztürk

Asayiş Editörü

İstanbul adliyesi ve emniyet bültenlerini anlık takip ederek son dakika asayiş gelişmelerini giren deneyimli haberci.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!