İçişleri Bakanlığı'ndan operasyon açıklaması
İçişleri Bakanlığı, polis ekiplerince 22 ilde nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda hesaplarında 52 milyar lira işlem hacmi bulunan 253 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
Operasyonun koordinasyonu ve yürütülmesi:
Bakanlık açıklamasında operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, çalışmaların eş zamanlı olarak 22 ilde yapıldığı vurgulandı.
Hedef, kapsam ve sonraki adımlar:
Açıklamada güvenlik güçlerinin vatandaşları dolandıran suç şebekelerine ve yasa dışı yapılanmalara karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğü ifade edildi. Bakanlık, operasyonlarda emeği geçenleri tebrik ederek soruşturmaların adli süreçler çerçevesinde devam edeceğini kaydetti.
Yakalanan şüpheliler ve ele geçirilen işlem kayıtlarının incelenmesiyle soruşturmanın derinleştirileceği, adli takibin ise Cumhuriyet Başsavcılıklarının yönlendirmesiyle sürdürüleceği bildirildi. Yetkililer, açıklanan rakamların operasyonun mali boyutunu gösterdiğini ve benzer suçlarla mücadelenin süreceğini belirtti.

ELE GEÇİRİLENLER
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!