Kur'an rehberliği ve asr-ı saadet örneği:
Yüksek Fizik Mühendisi, mutasavvıf ve yazar Dr. Abdulcabbar Boran, Gönül Dostları programında Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kerim Güç ile birlikte Kur'an-ı Kerim'in insan hayatındaki yol göstericiliğini tartıştı. Boran, Hz. Muhammed'in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) cahiliye toplumunu kısa sürede asr-ı saadet toplumuna dönüştürdüğünü hatırlatarak, aynı Kur'an'ın bugün de insanların elinde bulunduğunu söyledi.
Boran'a göre günümüzde sorun, Kur'an'ın varlığı değil; onun gösterdiği hidayet yolunun yeterince yaşanmaması. Allah'ın emir ve yasaklarının insanın mutluluğu için gönderildiğini belirten Boran, Kur'an'ın hakkı batıldan ayıran ölçü olduğunu ifade etti.
manevi dönüşümün araçları:
Programda konuşulanların merkezinde samimi tövbe yer aldı. Boran, modern dini pratiklerde en önemli eksikliğin içten ve devamlı tövbe olduğunu söyledi. Ayrıca dua, zikir ve Kur'an merkezli bir hayatın, bireyin ruhsal istikrarını sağlamakla kalmayıp toplumsal huzuru da destekleyeceğini vurguladı.
uygulama ve umut:
Boran, Kur'an'ın rehberliğinin günlük yaşama taşınması halinde ikinci bir asr-ı saadetin mümkün olabileceğini savundu. Bu amaçla kişisel ibadet ve maneviyatın yanı sıra toplum içinde Kur'anî ölçülerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti. Program ayrıca Hz. Muhammed'in (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) örnek şahsiyeti, hidayet, dua, tövbe, zikir ve tasavvufun insanın manevi gelişimindeki yeri gibi konuları ele aldı.
Sonuç olarak Boran, bireylerin ve toplumların huzurunun yeniden tesisinin, Kur'an'ı hayatın merkezine koymak ve bunun gerektirdiği samimi iç dönüşümü gerçekleştirmekle mümkün olduğunu belirtti.

DR. ABDULCABBAR BORAN, GÖNÜL DOSTLARI PROGRAMINDA İNSANLIĞIN YAŞADIĞI MANEVİ VE TOPLUMSAL SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN KUR’ÂN-I KERİM’İN REHBERLİĞİNDE OLDUĞUNU BELİRTEREK, KUR’ÂN’IN HAYATIN MERKEZİNE ALINMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!