Memişoğlu ile Ogushi sağlık iş birliği seçeneklerini değerlendirdi
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Japonya Temsilciler Meclisi Üyesi ve Temsilciler Meclisi Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Daimi Komisyonu Başkanı Masaki Ogushi ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Toplantıda iki ülke arasında sağlık alanında mevcut ve potansiyel iş birliği imkanları ele alındı.
Görüşmenin odağı:
Taraflar, özellikle Üreten Sağlık Modeli vizyonu doğrultusunda yürütülen projeler ile bu projelerin karşılıklı paylaşımı ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Görüşmede, uygulamadaki projelerin tecrübe aktarımı ve ortak pilot çalışmaların olanakları konuşuldu.
İş birliği alanları ve değerlendirmeler:
Buluşmada sağlık bilgi sistemleri, veri paylaşımı ve dijital sağlık altyapıları öncelikli iş birliği alanları olarak öne çıktı. Bakan Memişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Görüşmemizde, sağlık alanındaki mevcut ve potansiyel iş birliği imkânlarını ele aldık. Özellikle Üreten Sağlık Modeli vizyonumuz doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projeler ile sağlık bilgi sistemleri konusunda geliştirebileceğimiz ortak çalışmaları değerlendirdik. Nazik ziyaretleri için Sayın Başkan’a ve kıymetli heyet üyelerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Görüşme, iki ülke arasında sağlık alanında olası iş birliği modellerinin ve projelerin değerlendirilmesi ekseninde devam eden temasların bir parçası olarak gerçekleşti.

SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU, JAPONYA TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYESİ VE TEMSİLCİLER MECLİSİ SAĞLIK, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DAİMİ KOMİSYONU BAŞKANI MASAKİ OGUSHİ VE BERABERİNDEKİ HEYET İLE BİR ARAYA GELDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!