Prof. Dr. Ahmet Kavas: Afrika'nın Dünü, Bugünü ve Yarını
Prof. Dr. Ahmet Kavas, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Erzurum Şubesi İrfan Meclisi programında Afrika'nın tarihini, güncel önemini ve Türkiye ile ilişkilerini paylaştı.
Konuşmanın ana hatları
Afrika Araştırmacıları Derneği (AFAM) Başkanı ve Senegal ve Çad Eski Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas, Afrika coğrafyasına dair tecrübelerini ve ülkemizin bu bölgede üstlendiği stratejik ve gönül temelli misyonu aktardı. Kavas, 21. Yüzyılın Kıtası Afrikanın Türkiye için önemine vurgu yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.
TDED Erzurum Şubesi'nin değerlendirmesi
Murat Ertaş, geniş bir katılımla gerçekleştirilen programda değerli konuların paylaşıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı: TDED İrfan Meclisimizde Çad ve Senegal’de büyükelçilik yapmış, Afrika Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kavas hocamızı ağırladık. Afrika tarihini, Türklerin Afrika’daki izlerini ve bugünkü emperyal ülkelerin Afrika’da Türkiye ile nasıl da ekonomik, dil, kültür ve eğitimde mücadele ettiklerini dinledik. Prof.Dr. Ahmet Kavas Hocama ve meclisimize iştirak eden tüm dostlara teşekkür ederim
Katılımcılar ve kapanış
Programa Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, AGV Mütevelli heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman, EBB Kültür Daire Ergün Engin, akademisyenler, bürokratlar, gazeteciler ve kültür insanları katıldı.
Program, Erzurum gazelleriyle son buldu.
PROF. DR. AHMET KAVAS, TÜRKİYE DİL VE EDEBİYAT DERNEĞİ (TDED) ERZURUM ŞUBESİ İRFAN MECLİSİ PROGRAMINA KONUK OLDU. KAVAS; DÜNÜ, BUGÜNÜ VE YARINIYLA AFRİKA’YI ANLATTI.