Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

Balık yedikten sonra hemen ağzınıza bir tane atın! İnanılmaz faydası sizi şaşkına çevirecek

Balık restoranlarında sıklıkla karşılaşılan bir gelenek, masaların ardından helva servisi yapılması. Ancak bu geleneğin sadece lezzet değil, sağlık üzerinde de etkileri var. Balıktan sonra neden helva yenir? İşte cevabı...

Yayın Tarihi: 26.02.2024 08:20
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 08:20

Balık yedikten sonra hemen ağzınıza bir tane atın! İnanılmaz faydası sizi şaşkına çevirecek

Balık tüketimiyle birlikte sofralardaki renk cümbüşü her geçen gün artarken, Türk mutfağının vazgeçilmezi balık, sadece lezzetiyle değil aynı zamanda sağlık dostu bir ikili ile anılmaya devam ediyor: Tahin helvası.

Denizde biriken kirlilik nedeniyle balıkların içinde ağır metaller bulunabilir. Helva, bu noktada devreye giriyor ve vücuda geçen ağır metalleri temizleyerek zehri atmaya yardımcı oluyor. Balık tüketiminin olası olumsuz etkilerini en aza indirerek sağlıklı bir denge sağlıyor.

balıktan sonra helva yemek

Balık tüketiminin ardından yaşanan halsizlik veya şişkinlik hissi, düşük kan şekerinden kaynaklanabilir. İşte helva, bu durumu dengeleyerek kan şekerini yükseltiyor ve vücuda hızlı bir enerji kaynağı sağlıyor. Sindirimi düzenleyerek mideyi rahatlatıyor ve tüketenlere anında enerji kazandırıyor.

Balık ve helva ikilisi, sağlık sorunlarına karşı etkili bir çözüm sunarken, aynı zamanda vücudu dengelemek için ideal bir tercih olarak öne çıkıyor. Bu gelenek, sadece bir lezzet ikramı değil, bilinçli bir sağlık tercihinin ifadesi olarak öne çıkıyor. Artık balık ziyafetlerinizin ardından bir kaşık helva ile sağlığınıza katkı sağlamak sadece bir tercih uzaklıkta! Unutmayın, bu ikili sadece sofranıza lezzet katmakla kalmıyor, aynı zamanda sağlık için mükemmel bir denge sunuyor.