Barcelona YouTube'da Zirve: 23,8 Milyon Abone ile FIFA ve NBA'i Geride Bıraktı
İspanya LaLiga ekiplerinden Barcelona'nın YouTube kanalı, 23,8 milyon aboneyle spor kulüpleri arasında zirveye yerleşti ve FIFA (23,6 milyon) ile NBA (23,3 milyon)'i geride bıraktı.
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada: “Barcelona, dijital liderliğini güçlendirmeye devam ediyor ve tarihi bir dönüm noktasına ulaştı; YouTube’da 23,8 milyon abone. Bu rakam, kulübün bu platformda dünyanın bir numaralı spor kulübü hesabı konumunu pekiştirdi ve FIFA’yı (23,6 milyon) ile NBA’i (23,3 milyon) de geride bıraktı.”
Diğer kulüp ve kuruluşlarla karşılaştırma
Geçen ocak ayında Barcelona'nın 20 milyon aboneyi aşan ilk spor kulübü olduğu hatırlatıldı. Açıklamada, diğer önde gelen hesapların abonelik sayıları şu şekilde aktarıldı: Real Madrid 18,1 milyon, LaLiga 13,1 milyon, Liverpool 11,7 milyon.
Ayrıca, ABD merkezli YouTube şirketinin sosyal medya platformunda, UEFA'nın kanalının 5,9 milyon abonesi bulunduğu belirtildi.
Türk kulüplerinin YouTube abone sayıları
Türk kulüplerinin güncel YouTube abone sayıları ise şöyle: Galatasaray 3,6 milyon, Fenerbahçe 2,9 milyon, Beşiktaş 1,6 milyon ve Trabzonspor 345 bin.