DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.847.315,27 0,17%

Boccia ile Hedef Türkiye Şampiyonluğu: Özel Sporcuların Mücadelesi Devam Ediyor

Tekirdağ'daki boccia takımı, Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor. Sporcular çalışmalara devam ederken, sosyal ilişkiler de gelişiyor.

Yayın Tarihi: 05.04.2025 11:04
Güncelleme Tarihi: 05.04.2025 11:27

Boccia ile Hedef Türkiye Şampiyonluğu: Özel Sporcuların Mücadelesi Devam Ediyor

Boccia ile Hedef Türkiye Şampiyonluğu: Özel Sporcuların Mücadelesi

Tekirdağ'da, serebral palsi hastası ve tekerlekli sandalye kullanan bireylerden oluşan boccia takımı, her gün antrenman yaparak Türkiye Şampiyonası'ndan altın madalya dönmeyi amaçlıyor.

Çorlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 5 yıl önce kurulan boccia takımı, özel bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlamak amacıyla kuruldu. Takımda yer alan 9 sporcu, yaptıkları çalışmalarla önemli başarılara imza atarak organizasyonlarda madalya kazandı.

Türkiye Şampiyonası'na Katılacaklar

Takım, 06-11 Nisan tarihleri arasında Kocaeli'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda mücadele edecek. Sporcular, şampiyonadan birincilikle dönmek için hazırlıklarını titizlikle sürdürüyor.

Çorlu Boccia Antrenörü Gamze Çelikkıran, sporcuların öz güven kazandığını ve çeşitli engel durumlarına göre farklı kategorilerde yarıştıklarını açıkladı. Çelikkıran, "Sporcularımız belli bir aşamaya geldikten sonra Türkiye şampiyonalarında yer aldılar. Milli takım kampı seçmelerine katılan sporcularımız arasında başarı gösterenler oldu" dedi.

Sosyal İlişkiler ve Hedefler

Çelikkıran, takım sporcularının sıkı çalışmalar sonucunda uluslararası düzeyde temsil etme hedeflerinin olduğunu belirtti. Özel bireylerin spor aracılığıyla sosyal ilişkilerinin çok iyi geliştiğini dile getiren antrenör, "En ağır engel grubundakiler bile bu sporu yapabiliyor ve Türk bayrağını dalgalandırma amacına yönelik motivasyon buluyorlar" ifadelerini kullandı.

Sporculardan Kadir Gülsoy, boccianın hayatında güzel değişimlere vesile olduğunu belirterek, "Geçen yıl Türkiye şampiyonasına katıldım ve ikincilik elde ettim. Antrenmanlarımıza devam ederek daha iyi sonuçlar almak istiyoruz" dedi.

Bilgin Can, engelli bireylerin sporu tercih etmelerini sağlamak için çaba sarf ettiğini ifade ederek, "Türkiye birinciliğim var ve milli takıma doğru yükseldim. Gamze hocam bu sürecin gelişmesine katkıda bulundu" diye konuştu.

Okan Cihan ise Türkiye dördüncülüğü bulunan bocciada bu yıl altın madalya kazanarak, milli takımla Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmayı hedefliyor.

Boccia, serebral palsi hastaları için tasarlanmış bir strateji ve doğruluk oyunudur. Oyuncular, renkli topları "jak" adı verilen beyaz bir hedef topuna mümkün olan en yakın mesafeye atalabilirler. Bu oyun, motor becerileri etkileyen engelleri bulunan sporcular için de uygundur.

Tekirdağ'da serebral palsi hastası ve tekerlekli sandalye kullananlar için kurulan boccia...

Tekirdağ'da serebral palsi hastası ve tekerlekli sandalye kullananlar için kurulan boccia takımındaki özel bireyler, Türkiye Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek için her gün çalışma yapıyor.

Tekirdağ'da serebral palsi hastası ve tekerlekli sandalye kullananlar için kurulan boccia...

Tekirdağ'da serebral palsi hastası ve tekerlekli sandalye kullananlar için kurulan boccia takımındaki özel bireyler, Türkiye Şampiyonası'ndan altın madalyayla dönmek için her gün çalışma yapıyor.